≫ 

Ovako izgleda unutrašnjost kruzera na kojem su zarobljeni Srbi: Putnici sede u kabinama i čekaju

Putnici sve vreme moraju da ostanu u svojim sobama dok ih zdravstveni radnici ne pregledaju i ne utvrde da li je neko od njih zaražen koronavirusom

  • 2

Kruzer "Diamond Princess" na kojem je više od 3.700 putnika, od kojih je 14 državljanja Republike Srbije, stavljen je u karantin zbog koronavirusa. Kruzer se vratio u Japan, a sumnje na zarazu smrtonosnim virusom pojavile su se nakon što je kod jednog putnika, koji se iskrcao u Hongkongu, dijagnostikovan koronavirus.

Nakon brojnih ispitivanja, dijagnostikovan je opasan virus kod čak deset osoba, a kruzer će 14 dana biti u karantinu.

Na luksuznom kruzeru nalazi se 2.666 putnika i 1.045 članova posade. Mediji prenose da putnici sve vreme moraju da ostanu u svojim kabinama dok ih zdravstveni radnici ne pregledaju i ne utvrde da li je neko od njih zaražen koronavirusom.

Vašington post prenosi da putnici u kabinama čekaju da im se donese ručak, a za to vreme mogu da gledaju televizor ili da prekrate vreme gledajući film iz dostupne kolekcije.

Oni koji imaju sreće da imaju sobu sa balkonom mogu bar da izađu na sunce i razgovaraju sa komšijama iz susedne kabine.

Na snimku na početku teksta možete da vidite kako izgleda unutrašnjost "Princeze". Hodnici na brodu su uglavnom prazni, dok medicinski radnici sa maskama pregledaju putnike.

Tek poneki putnik snimljen je u trpezariji, ali za sada nije poznato da li je snimak nastao pre nego što je kruzer stavljen u karantin.

Vašington post takođe prenosi da je osoblju teško da na vreme dostavi obroke putnicima u sobama, a doručak stiže tek oko 11 sati. Takođe, mnogi putnici su dobili tek po jednu šolju kafe, a prema naređenju japanskog ministra zdravlja, putnicima nije dozvoljeno da puše.

Prema poslednjim informacijama, među 10 zaraženih osoba je dvoje Australijanaca, troje Japanaca, troje iz Hongkonga, jedan Amerikanac i jedan Filipinac, član posade.

- Svi oni su prebačeni u bolnicu i niko nije u teškom stanju - izjavio je japanski ministar zdravlja.

Video: 14 državljana Srbije na kruzeru koji je u karantinu zbog koronavirusa

(A. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kriticar

    5. februar 2020 | 17:46

    Snimite dole medju pacovima, tu su nasi. Rmbaju ne vide belog dana...

  • Grunf

    5. februar 2020 | 15:31

    Znam za jedan brodić koji je vrlo slično izgledao. Da, izgledao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA