≫ 

Avion se ljuljao i ljuljao dok nije bezbedno sleteo na Hitrou

Oluja Kijara je najjača u poslednjih sedam godina koja je pogodila Ujedinjeno Kraljevstvo i izazvala je već haos u saobraćaju, pa je građanima savetovano da ne kreću na put bez preke potrebe

  • 4
Oluja Kijara, avion

Foto: Printscreen/Twitter/BigJetTVLIVE

Oluja Kijara napravila je velike probleme u Velikoj Britaniji. Zbog snažnih pljuskovi i vetrova čija je brzina išla i do 156 kilometara na sat, otkazano je preko 100 letova, železnički saobraćaj je bio u prekidu, a i meč Premijer lige između Mančester Sitija i Vest Hema nije odigran zbog atmosferskih prilika.

Nevreme je napravilo velike nedaće pilotima, a dokaz tome je i video snimak sa društvenih mreža, na kome se vidi kako se jedan avion "Britiš ervejza" ljuljao pod udarima vetra levo desno, dok konačno nije sleteo na pistu aerodroma Hitrou u Londonu.

 

Najjača u poslednjih sedam godina

 

Oluja Kijara je najjača u poslednjih sedam godina koja je pogodila Ujedinjeno Kraljevstvo i izazvala je već haos u saobraćaju, pa je građanima savetovano da ne kreću na put bez preke potrebe. U Škotskoj su tri osobe povređene kada se zbog oluje urušio krov paba, javlja agencija PA.

Drama u Birmingemu

 

Dramatičan prizor zabeležen je danas na aerodromu u Birmingemu, pošto je avion kompanije "Vizer" imao velike probleme da sleti. Naime, letelica je inicijalno trebalo da sleti na aerodom Luton u Londonu, ali je avion koji je dolazio iz Varšave morao da promeni destinaciju zbog atmosferskih prilika, te mu je rečeno da sleti u Birmingemu.

Kako je prilazio aerodromu u tom gradu, pilot je imao ogromne probleme da spusti letilicu zbog snažnog vetra, a sve je zabeležila kamera.

Nevreme pravi probleme i u Nemačkoj

 

Sa aerodroma u Frankfurtu danas je otkazano oko 180 letova zbog oluje, što je 15 odsto od 1.200 planiranih letova za i sa frankfurtskog aerodroma, izjavila je portparolka aerodroma. Prema njenim rečima, otkazano je i 140 planiranih letova u ponedeljak, prenosi Rojters i dodaje da je nemačka aviokompanija Lufthanza otkazala sve dugo i kratkolinijske letove sa aerodroma u Minhenu do 13 sati.

Video: Drama na nebu: Oluja Kijara pomerala avion kao da je od papira

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nije nego

    9. februar 2020 | 23:09

    I ATR avion kad sleće u Podgoricu on ćopa po pisti. Tamo stalno vuče cug bočno.

  • Рј38

    10. februar 2020 | 05:08

    Браво за пилоте! (и онда нек неко каже да су они шофери,и њима скидам капу,а особље конобари?).

  • Kijara

    10. februar 2020 | 00:19

    Mora da je bilo vristanje u avionu...medaj boze nikome

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA