Posle 25 godina uhapšen muškarac osumnjičen za ubistvo dečaka: Telo nađeno u šumi, privođena i majka

Njegovo nago telo pronađeno je sutradan u šumi udaljenoj oko pet minuta hoda od njegove kuće

  • 3
Rikki Neave

Foto: Police

Tužilaštvo Velike Britanije podiglo je optužnicu protiv muškarca osumnjičenog za ubistvo šestogodišnjeg dečaka čije telo je pronađeno pre 25 godina.

Riki Niv je poslednji put viđen živ 28. novembra 1994. godine - dečak je izašao iz porodične kuće u Piterborou na istoku Engleske oko devet ujutru i krenuo ka školi.

Njegovo nago telo pronađeno je sutradan u šumi udaljenoj oko pet minuta hoda od njegove kuće.

Posle obdukcije je saopšteno da je dečak zadavljen.

Za ubistvo dečaka, bila je optužena njegova majka. Sud je oslobodio optužbe 1996. godine, ali je osuđena na sedmogodišnju kaznu zatvora nakon što je priznala krivicu za zanemarivanje dece.

Policija je ponovo otvorila slučaj Rikija Niva 2015. godine.

Džejms Votson, star 38 godina, sada je optužen je za njegovo ubistvo i pojaviće se pred sudijama u Piterborou u četvrtak, 20. februara.

Zamenik šefa policije Pol Fulvud je rekao da su reviziju ovog starog slučaja uradile pregledale kriminalističke jedinice iz Bedfordšira, Kembridžšira i Hartfordšira 2014. godine.

- Započeli smo s ponovnom istragom slučaja 2015. godine i nakon opsežnog istražnog rada, Kraljevska tužilačka služba ovlastila nas je da podignemo optužnicu protiv Džejmsa Votsona - rekao je on.

(Telegraf.rs/BBC)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA