≫ 

Poljska uvodi strože mere, na istom mestu najviše dvoje ljudi: Ipak, ne odustaje od izbora u maju

Prvi krug predsedničkih izbora predviđen je za 10. maj i održaće se kako je planirano, rekao je premijer Mateuš Moravjecki

  • 0
Poljska korona virus Foto: Tanjug/AP

Poljska vlada saopštila je danas da će uvesti strože mere ograničenja za građane kako bi se usporilo širenje korona virusa, ali da neće odložiti održavanje predsedničkih izbora u maju.

Prvi krug predsedničkih izbora predviđen je za 10. maj i održaće se kako je planirano, rekao je premijer Mateuš Moravjecki na konferenciji za novinare.

Poljska, država sa 38 miliona stanovnika, prijavile je do sada 799 slučajeva korona virusa, a umrlo je devet osoba, prenosi Hina.

Moravjecki je rekao da nova organičenja za građane uključuju zabranu okupljanja više od dvoje ljudi, osim porodice, te zabranu izlazaka osim kada je to nužno - za kupovinu hrane, šetnju psa, odlazak na posao i brigu o starijoj rodbini.

Opozicija je zatražila od vladajuće neonacionalističke stranke Pravo i pravda da odloži izbore iz proceduralnih razloga, objasnivši da im je bilo teško da vode kampanje zbog ograničenja u vezi sa korona virusom.

Video: Beogradski sajam je od danas privremena bolnica za obolele od Covid-19

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA