≫ 

Sam sebe lečio od korona virusa, pa se otrovao: Popio sredstvo za čišćenje riba od parazita

Muškarac je mislio da će se konzumiranjem hlorokin-fosfata zaštititi od koronavirusa, ali je umesto hidrohlorokina, leka protiv malarije za koji se veruje da pomaže u lečenju kovida-19, popio otrov koji se koristi za čišćenje ribe od parazita

  • 1
Njujork, korona virus, koronavirus Foto: Tanjug/AP
Njujork, korona virus, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Muškarac u Arizoni preminuo je pošto je progutao hlorokin, misleći da će se tako zaštititi od korona virusa. Umesto leka protiv malarije popio je, zapravo, sredstvo za čišćenje ribe od parazita.

Stanovnik američke države Arizone preminuo je od posledica trovanja hlorokin-fosfatom, dok je njegova supruga u kritičnom stanju, prenosi CNN.

Muškarac je mislio da će se konzumiranjem hlorokin-fosfata zaštititi od koronavirusa, ali je umesto hidrohlorokina, leka protiv malarije za koji se veruje da pomaže u lečenju kovida-19, popio otrov koji se koristi za čišćenje ribe od parazita.

Nesrećni muškarac se na takav potez odlučio slušajući predsednika Donalda Trampa koji je govorio o mogućim pozitivnim efektima hlorokina.

Bračni par, u šezdesetim godina, uplašio se od mogućnosti zaraze korona virusom, pa je odlučio da isproba hlorokin koji su imali u kući, ali su već posle 20 minuta osetili vrtoglavicu i temperaturu.

Žena je uspela do pozove hitnu pomoć, ali neposredno po dolasku u bolnicu suprug je preminuo, dok je ona u kritičnom stanju.

Slučajevi trovanja hlorokinom zabeleženi su i u Nigeriji, a nadležni organi pozivaju da ljudi ne uzimaju stvari u svoje ruke i da ne pokušavaju da se sami leče.

Video: Pčelinji otrov kao zamena za botoks

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA