≫ 

Kovidioti, ostanite kod kuće: Nadležni apeluju na ljude da ne izlaze napolje. Već imaju 3.600 umrlih

U Velikoj Britaniji inače ima više od 38.000 obolelih i 3.605 umrlih pacijenata

  • 0
Velika Britanija, korona virus Foto: Tanjug/AP

Britanci su upozoreni da će pandemija korona virusa odneti još života u predstojećim nedeljama ako ljudi pokleknu pred iskušenjem i izađu napolje ovog vikenda da uživaju na suncu, piše Sky news.

Vedro nebo i temperatura od 18 stepeni predviđaju se za nedelju što će mnogima otežati da se ipak odluče za kućnu izolaciju dok napolje mami sunce.

Na konferenciji za novinare sekretar za zdravstvo Met Henkok je rekao:

- Ne možemo sada da popuštamo sa disciplinom, jer ako popustimo, izgubićemo živote - rekao je on. - U nekim delovima zemlje očekuje se topao vikend, ali virus se i dalje širi i ne možemo sebi da dozvolimo da zanemarimo ili oslabimo mere socijalnog distanciranja.

U Velikoj Britaniji inače ima više od 38.000 obolelih i 3.605 umrlih pacijenata.

Zahvaljujući korona virusu bogatiji nam je i rečnik, sada imamo covid19, socijalno distanciranje, zaravnjavanje krive... A od skoro tu je i kovanica "kovidioti", jasno je od kojih reči je nastala, a namenjena je uvredi one koji ne poštuju preporučene mere i da označi one kojima apeli "ostanite kod kuće" nisu dovoljni. 

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19.

Video: Boris Džonson pozitivan na korona virus: Hitno smešten u izolaciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA