≫ 

Ovako predsednik Ugande (75) radi sklekove i poručuje naciji: Budite u formi i kod kuće

Museveni je u sredu na svom Tviter nalogu upozorio Ugandance da ne vežbaju napolju

  • 2

Dok se zemlje širom sveta bore da zadrže građane u njihovim domovima i tako zaustave širenje korona virusa, predsednik Ugande Joveri Museveni pokušava nešto drugačije.

Naime, ovaj, u želji da ohrabri Uganđane da ostanu kod kuće tokom ograničenja kretanja, 75-godišnji lider je objavio svoj video snimak vežbanja u kući, prenosi CNN.

Museveni je u sredu na svom Tviter nalogu upozorio Ugandance da ne vežbaju napolju, napisavši: "Ako želite da vežbate, to možete raditi u zatvorenom prostoru." On je, zatim, u četvrtak tvitovao video u kojem trči po svojoj kancelariji i radi sklekove u sivoj trenerci, dok se u pozadini čuje glas koji broji do 30.

- Ne morate vežbati na otvorenom. Evo moje demonstracije kako možete da vežbate u zatvorenom i da ostanete bezbedni - dodao je.

U Ugandi su u cilju suzbijanja širenja korona virusa, uvedeni policijski čas i zatvorene škole, a javni skupovi, konferencije i komunalne molitve zabranjeni.

Do sada su u Ugandi zabeležena 53 potvrđena slučaja korona virusa, prema podacima sa Univerziteta Džons Hopkins i Ministarstva zdravlja te zemlje.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Kako je nastao najveći karantinski hit: Nađa obradila Mocarta i postala zvezda izolacije

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Asda

    11. april 2020 | 22:23

    Kakav crni sklek, 0 od skleka, on ovde samo gluteus pomera gore dole.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA