Misteriozna smrt doktorke obolele od korone: Natalija pala sa 6. sprata, krivili je za epidemiju

Ona je učesvovala u lečenju prvog obolelog pacijenta, a nadređeni su je optužili da nije uspela da zaustavi izbijanje korona virusa unutar ograničenog grada

  • 0
korona virus, koronavirus, Rusija, bolnica, lekari Foto: Tanjug/AP

Doktorka koja je obolela od korona virusa u Zvezdanom gradu u Rusiji, u kojem se obučavaju kosmonauti, poginula je nakon pada sa prozora u bolnici, prenosi Dejli mejl.

Natalija Lebedeva optužena je da nije uspela da zaustavi izbijanje korona virusa unutar ograničenog grada, tvrde njene kolege.

Njena smrt došla je nakon što je dr Jelena Nepomnjaščaja pala kroz prozor u bolnici u Krasnojarsku nakon što se navodno žalila na nedostatak medicinske opreme. Jelena se sada bori za život.

Lebedeva je direktno učestvovala u lečenju "nultog pacijenta" Zvezdanog grada - top trenera koji je bio u direktnom kontaktu sa kosmonautima, kako se sumnja.

Lebedeva se lečila u Moskvi i navodno je pala sa šestog sprata bolnice u pokušaju samoubistva.

"Nulti pacijent" Zvezdanog grada je jedan od šefova Centra za obuku kosmonauta Jurij Gagarin, pišu novine Moskovski Komsomolets.

Svi kosmonauti i astronauti nalaze se u gradu pre leta na Međunarodnu svemirsku stanicu.

korona rusija maska Foto: Tanjug/AP

Lebedeva je bila šef hitne službe u bolnici u Zvezdanom gradu i bila je uključena u lečenje prvog pacijenta, pišu mediji.

Nakon početne infekcije, veruje se da se koronavirus proširio među zdravstvenim radnicima povezanim sa Lebedevom.

Ali početkom prošle nedelje šest ljudi obolelo je od virusa u Zvezdanom gradu, iako nepotvrđeni izveštaji govore o 22 osobe.

Kolege kažu da se Lebedeva suočila sa optužbama nadređenih da nije preduzela dovoljne mere da obezbedi sigurnost svojih zaposlenih što je rezultiralo zarazom nekoliko zdravstvenih radnika, prenose ruski mediji.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Lekari kao da idu u rat: Pretužni snimci intenzivne nege u Barseloni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA