≫ 

Seul ponovo u panici zbog korone: Zatvoreni klubovi, 17 novih slučajeva povezano sa jednim čovekom

On je posetio tri kluba u distriktu Itaevon u Seulu prošle subote, a testiran je pozitivno na korona virus u utorak

  • 1
Južna Koreja korona virus Foto: Tanjug/AP

Više od 2.100 noćnih klubova, barova i diskoteka zatvoreno je u prestonici Južne Koreje Seulu nakon što je potvrđeno 18 slučajeva korona virusa, a svi, sem jednog, se dovode u vezu sa jednim 29-godišnjakom.

On je posetio tri kluba u distriktu Itaevon u Seulu prošle subote, a testiran je pozitivno na korona virus u utorak, piše Skaj njuz.

On unutar tih objekata nije nosio masku, a spisak posetilaca je pokazao da je u tu subotu čak 1.500 ljudi posetilo tri mesta.

Gradski zvaničnici apelovai su na sve koji su posetili klubove King, Trank i Kvin između 29. aprila i 6. maja da dođu na testiranje, te je predloženo da svi noćni klubovi i barovi budu zatvoreni mesec dana.

Nakon što je vlada ublažila mere uvedene zbog epidemije korona virusa, mnogi su prošlog vikenda požurili da se zabave. Ipak, objektima je predloženo da mere tempraturu gostiju, da vode računa o spisku posetilaca i da radnici nose maske.

U petak je međutim potvrđeno novih 18 slučajeva virusa, a nekoliko sati kasnije je gradonačelnik Seula Park Von Sun dodao da je u gradu potvrđeno još 16 obolelih.

Škole u Južnoj Koreji je trebalo da budu otvorene sledeće nedelje, ali nije sigurno kako će se sve odvijati s obzirom na skok od preko 10 obolelih u jednom danu što nije bio slučaj nekoliko dana u nizu.

Video: Uđeš u telefonsku govornicu i testiraš se: Južna Koreja smislila keativan način da suzbije zarazu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Logika

    9. maj 2020 | 21:29

    Joj, a naši mladi ko da su jedva čekali da prođe policijski čas, i kao ovce, toliko je otišlo u grad, da neverujem da će lako prođemo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA