≫ 

Kina je sudeći po brojkama pobedila korona virus, ali joj preti nova opasnost

Kina će, takođe, preduzeti fleksibilnije mere kako bi sprečila slučajeve korona virusa iz inostranstva, navodi se u saopštenju

  • 0
Mokre pijace Kina pijaca divlje životinje Foto: Tanjug/AP

Zadatak Kine da spreči ponovno izbijanje lokalnih slučajeva korona virusa i dalje ostaje težak, saopštio je danas Politbiro vladajuće kineske Komunističke partije, javila je kineska državna televizija.

Vlada treba da pojača ciljanu prevenciju i mere kontrole za žarišta slučajeva korona virusa u severoistočnim pokrajinama Heilongđiang i Ðilin, izvestila je televizija prenoseći saopštenje sa sastanka Politbiroa, kojim je predsedavao predsednik Kine Si Ðinping, preneo je Rojters.

Kina će, takođe, preduzeti fleksibilnije mere kako bi sprečila slučajeve korona virusa iz inostranstva, navodi se u saopštenju.

Prema poslednjim podacima, danas je u Kini otkriveno još tri slučaja koronavirusa. Ukupno je zaraženo 82.929 ljudi, a preminulo je 4.633 osoba.

Drugi kineski grad u blokadi zbog korone: Raste broj obolelih, svi povezani sa jednom radnicom

Podsećanja radi, drugi kineski grad stavljen je juče u blokadu posle pojave lokalnog klastera korona virusa, koji je podstakao sve veći strah od drugog talasa infekcije u Kini.

Severoistočni grad Đilin, sa populacijom većom od četiri miliona, zatvorio je granice u sredu i suspendovao javni prevoz, prenosi Dejli mejl.

Posle Nemaca i CIA tvrdi: Kina htela da spreči SZO da upozori na virus, pretila je organizaciji

Posle nemačke obaveštajne agencije BND i američka CIA tvrdi da je Kina pokušala da spreči Svetsku zdravstvenu organizaciju da upozori svet na epidemiju koronavirusa u januaru kada je Peking nabavljao zalihe medicinske opreme u celom svetu.

Izveštaj CIA čiji sadržaj su dva obaveštajca potvrdila za "Njuzvik", tvrdi da je Kina pretila Svetskoj zdravstvenoj organizaciji da će prekinuti saradnju u istrazi SZO ako proglasi svetsku zdravstvenu krizu.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Koje sve teorije zavere prate virus Covid-19?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA