≫ 

Žena zaražena koronom rodila trojke, dve bebe umrle: 46 lekara i sestara poslato u samoizolaciju

Medicinsko osoblje pokušavalo je da spreči prevremeni porođaj ali nisu uspeli

  • 0
Doktor, pacijent, bolnica, odela, maska, rukavica, vizir, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Žena zaražena korona virusom sa severa Meksika rodila je trojke od kojih su dve bebe umrle, a nakon porođaja 46 zdravstvenih radnika te bolnice u gradu Guadalupe poslato je kućama u samoizolaciju zbog straha da su mogli da se zaraze virusom.

Žena stara 29 godina došla je u bolnicu 6. maja nakon što joj je počeo prevremeni porođaj, rekao je potrparol Ministarstva zdravlja Hesus Lopez Longoria, prenosi Meksiko njuz dejli, koji je dodao da ona tada nije pokazivala simptome da je zaražena korona virusom.

Medicinsko osoblje pokušavalo je da spreči prevremeni porođaj ali nisu uspeli.

Kako su se trudovi pojačavali lekari su se odlučili za carski rez, a tri prevremeno rođene bebe poslate su na intenzivnu negu na neonatološko odeljenje, gde su dvojica dečaka umrla.

Sve su tri bebe bile su negativne na koronavirus; dve bebe su umre usled plućne insuficijencije nastale zbog preuranjenog rođenja.

Nakon porođaja medicinsko osoblje primetilo je da žena ima nizak nivo kiseonika u krvi zbog čega su je testirali na koronavirus.

Rezultati su pokazali da je pozitivna, pa je prebačena u drugu bolnicu, u posebnu jedinicu za Covid, i u stabilnom je stanju.

Tokom četiri dana u bolnici došla je u kontakt sa mnogim zdravstvenim radnicima lekarima, akušerima, ginekolozima, rendgen tehničarima, laborantima... i svi oni su poslati u izolaciju do petka kada će biti testirani da bi mogli da se vrate na posao.

Video: Mladić prelazio prugu pored spuštene rampe, izbegao smrt za milisekundu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA