Brojke u Italiji nisu tačne: Još 20.000 ljudi umrlo je od posledica korona virusa?

Zavod smatra da će prava cifra biti tek poznata kada se iskoreni virus

  • 0
koronavirus, korona virus, Italija, Bergamo Foto: Tanjug/AP

Italijanski državni Zavod za Statistiku INPS tvrdi da "nedostaje 20.000 umrlih od posledica korona virusa" i objašnjavaju da je razlog za to što su parametri koje su korišćeni o uzrocima smrti nepouzdani, pišu italijanski mediji.

Periodični izveštaji o preminulima pravljeni su na osnovu podataka koje je dnevno saopštavala Civilna zaštita, a Zavod saopštava da će se precizni broj žrtava korona virusa i preminulih od drugih bolesti u vreme pandemije, znati tek kada se zaraza sasvim iskoreni, tj. kada se pronađe vakcina.

Inače u devet italijanskih pokrajina u poslednjih 24 sata nije bilo nijednog preminulog od posledica zaraze bolesti COVID-19, opada i broj zaraženih, ali u severnoj pokrajini Lombardija, koja je bila epicentar zaraze, broj osoba inficiranih koornavirusom je još uvek visok - 8.710.

Najviše zabrinjava ukupan broj umrlih,156 koliko je zabeleženo prethodnog dana, što je još uvek visoka brojka, utoliko više za brigu jer je Italija gotovo sasvim “prešla” na normalan način zivota gotovo bez ograničenja.

Severna pokrajina Veneto objavila je da nema nijednog zaraženog, a taj rezultat je postignut pre nego su virusolozi prognozirali. Jedan od njih profesor Andrea Krizanti kaže da je takav rezultat posledica zajedničkog rada Medicinskog centra i Univerziteta u Padovi, grada koji je centar regije.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Medicinske sestre iz Bergama: Najveći poraz je kad umre neko na respiratoru o kome brineš nedeljama

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA