≫ 

Isplivao novi snimak ubistva u Atlanti: Mirno pričao sa policajcem, a onda je nastao haos

Obdukcija je utvrdila da je Bruks (27) preminuo usled gubitka krvi i povreda unutrašnih organ

  • 9

Ubistvo Rajšarda Bruksa u Atlanti, koji je nastradao prilikom hapšenja dodatno je podgrejalo tenzije u Sjedinjenim Američkim Državama.

U međuvremenu, objavljen je novi snimak sa kamere koju je nosio policajac gde se vidi šta je prethodilo tragediji. Naime, Bruks je normalno pričao sa policajcima dok je objašnjavao koliko je popio, ali u trenutku kada je policajac odlučio da mu stavio lisice na ruke jer je imao previše alkohola u krvi, došlo je do borbe.

Prilikom hapšenja došlo je do guranja i Bruks je od jednog od policajaca zgrabio elektrošoker, a potom je upucan. Bruks je ubijen nakon što se opirao hapšenju na parkingu restorana brze hrane gde je spavao u automobilu, koji je blokirao prolaz drugim učesnicima u saobraćaju.

Obdukcija je utvrdila da je Bruks (27) preminuo usled gubitka krvi i povreda unutrašnih organa koje su izazvala dva metka u leđa, a dvojica policajaca terete se za ubistvo.

Njegova smrt izazvala je velike proteste na ulicama Atlante, a restoran brze hrane ispred kojeg se ubistvo desilo je zapaljen.

Incident se dogodio usred velikih tenzija u američkom društvu posle smrti Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu tokom policijskog privođenja.

Video: Sigurnosna kamera uhvatila brutalno hapšenje i ubistvo Rajšarda Bruksa u Atlanti

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    15. jun 2020 | 14:15

    U ovom slučaju kriv je crnac jer se za razliku od Flojda suprotstavio hapšenju i oteo im elektrošoker.

  • Ende

    15. jun 2020 | 14:01

    Ovaj scenario kod nas bi isao ovako ukratko: "Policajac brutalno pretucen, sa teskim povredama prebacen u bolnicu.Napadac od ranije poznat po bahatom ponasanju".

  • Душан Краишник

    15. jun 2020 | 16:53

    Шта је тражио то је добио!! Мада да су ово прави полицајци неби дошло до овога,, он и баца ко перушину!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA