≫ 

Tramp se podsmevao CNN-u i okačio "lažan" klip, Tviter ga označio kao manipulatorski

Prema upustvima platforme, ta oznaka na objavi upozorava da je moguće da je sadržaj “namerno promenjen ili izmišljen”

  • 0
Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Društvena mreža “Twitter” stavila je oznaku “manipulatorski sadržaj” na tvit predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa, koji je u očiglednoj šali postavio lažan video u kom se podsmevao TV mreži CNN.

Naime, Tramp je u četvrtak uveče postavio je parodiju na video snimak na kome se vide dvoje dece, jedno crne a drugo bele boje kože, kako trče jedan drugom u zagrljaj. Predsednik je stavio onaj deo snimka na kom deluje kao da afroamerički dečak beži od belog deteta. Istina je da su se zagrlili, a onda krenuli da trče da bi se igrali. Takođe, dodao je CNN-ov kajron na kome je pisalo “Prestrašeni mališan beži od bebe rasista”, aludirajući na izveštavanje TV mreže.

“Twitter” je ocenio da korisnici društvenih mreža imati mnogo problema da razaznaju pravi video snimak od satire, te je upozorio “tviteraše” da je video “manipuliratorski”.

Prema upustvima platforme, ta oznaka na objavi upozorava da je moguće da je sadržaj “namerno promenjen ili izmišljen”.

Pošto je “Twitter” “flag-ova” tvit predsednika, Tramp je iskoristio ovu zabranu i ukazao da je ovo još jedan primer lažnih vesti.

TV mreža CNN nije sa osmehom dočekala ovu objavu, te je najavila da sprema oštru kritiku na račun Trampa “zato što je tvitovao lažne video snimke koji iskoriščavaju nevinu decu”.

Video: Sa Svetim pismom u ruci ispred spaljene crkve svetog Jovana: Tramp se obratio Americi

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA