Kim Džong Un poručio da ne želi samit sa Amerikancima

Odnosi Severne i Južne Koreje su zategnuti u poslednje vreme

  • 0
Kim Džong Un Donald Tramp

Donald Tramp i Kim Džong Un, Foto: Tanjug/AP

Severna Koreja saopštila je danas da ne namerava da sedne za pregovarački sto sa SAD i pozvala Južnu Koreju da "prestane da se meša u tuđe poslove".

Generalni direktor za američke poslove u Ministarstvu spoljnih poslova Severne Koreje Kvon Jong Gun u saopštenju, koje je objavila državna agencija KCNA, kritikovao je Južnu Koreju jer je širila "neblagovremene glasine" o novom samitu severnokorejskog lidera Kima Džonga Una i američkog predsednika Donalda Trampa, prenosi Rojters.

Odnosi Severne i Južne Koreje su u poslednje vreme su zategnuti, a to je rezultiralo potezom Pjongjanga koji je sredinom juna digao u vazduh Kancelariju za vezu na granici dve zemlje.

Zvanična severnokorejska novinska akencija KCNA javila je tada da je uništenje kancelarije odgovor, kako je navedeno, "ološu" koji treba "skupo da plati za svoje zločine", što se očigledno odnosi na aktiviste koji iz Južne Koreje šalju propagandne letke na Sever.

KCNA nije detaljno objasnila kako je izvršeno uništavanje kancelarije.

Video: “Platićete, ološi”: Prvi snimci kancelarije za vezu koju je Kim Džong Un digao u vazduh

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA