≫ 

Sekretarica optužila gradonačelnika Seula da ju je zlostavljao četiri godine

Tražila je, kako kaže, zaštitu od odgovornih u gradskoj skupštini, ali su njene optužbe ignorisane

  • 0
Seul, Park Von Sun

Foto: Tanjug/AP

Bivša sekretarica optužila je gradonačelnika Seula Park Von-suna koji je preminuo prošle nedelje za seksualno zlostavljanje tokom četiri godine, javlja BBC.

Park je bio omiljeni gradonačelnik i dva puta je biran za prvog čoveka Seula. Prethodno je radio kao advokat za pitanja ljudskih prava i bio je aktivan u organizacijama civilnog društva. Liberali su ga videli kao potencijalnog kandidata na predsedničkim izborima 2022.

Njegovo telo pronađeno je u šumi na severu Seula prošli četvrtak pošto je porodica, kojoj je ostavio oproštajnu poruku, prijavila njegov nestanak, prenosi "Index".

Preminuo je dan pošto ga je bivša sekretarica prijavila policiji. Na današnjoj konferenciji za medije advokat bivše radnice rekao je kako ju je Park seksualno zlostavljao tokom četiri godine.

Ona kaže da joj je Park slao svoje fotografije u donjem vešu i da ju je zvao u da dođe u njegovu sobu u kancelariji i da ga zagrli.

Optužbe su bile ignorisane?

 

Tražila je, kako kaže, zaštitu od odgovornih u gradskoj skupštini, ali su njene optužbe ignorisane. Dodala je da se zlostavljanje nastavilo i nakon što je promenila radno mesto.

Ona je u pismu koje je pročitao advokat rekla da ju je policija "ispitivala celu noć", kao i da je bila šokirana kad je čula za Parkovu smrt.

Seul je proglasio petodnevnu žalost za 64-godišnjim gradonačelnikom, a ispred gradske skupštine postavljen je kovčeg kako bi se stanovnici metropole od 10 miliona građana mogli da se oproste od njega.

To je prvi put da grad orgnaizuje jednu takvu oproštajnu ceremoniju.

Pošto su u javnost izašle optužbe o zlostavljanju, u ponedeljak je 500.000 ljudi potpisalo peticiju kojom se traži da se odustane od odavanja počasti Parku. Kako ističu lokalni mediji, policija veruje da je počinio samoubistvo.

U oproštajnom pismu Park se izvinio "svima", posebno porodici kojoj je, kako je napisao” samo naneo bol”.

Video: Uđeš u telefonsku govornicu i testiraš se: Južna Koreja smislila keativan način da suzbije zarazu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA