≫ 

Drama u Ukrajini: Otmičar oslobodio policajca i pobegao u šumu

Potera za njim i dalje traje

  • 0
Otmica, Ukrajina, policija, šef policije Foto: Ukranian police

Muškarac, koji je danas oteo pukovnika policije u Poltavi u Ukrajini, oslobodio ga je, saopštio je portal „Javno“, pozivajući se na svoj izvor.

- Prema podacima portala, muškarac je pustio taoca i sakrio se u šumi u Rešetilovskoj oblasti. Policija traga za njim“ -saopšteno je na sajtu portala.

Nacionalna policija Ukrajine istakla je da pukovnik nije povređen.

Otmičar, koji je u Poltavi u Ukrajini uzeo za taoca pukovnika policije, dva sata je bežao u pravcu Kijeva. "Poltavski terorista", kako ga mediji nazivaju, izneo je svoje zahteve, saopštila je Uprava policije Poltavske oblasti.

Policija je saopštila da su automobil sa otmičarem i taocem pustili iz grada Poltava kako bi opasnost za stanovnike sveli na minimum. Otmičar sa taocem već najmanje dva sata beži automobilom, i nalazi se na pola puta do Kijeva.

Gubernator Poltavske oblasti Oleg Sinegub izjavio je da zahtevi otmičara nemaju nikakve veze sa stvarnošću.

- On želi da izbegne krivičnu odgovornost, što je nemoguće. Trenutno su u toku pregovori, kako bi ga naterali da se preda. Ali policija je spremna da upotrebi silu kako bi rešila taj konflikt - rekao je on.

Prema pisanju medija, radi se o 32. godišnjem Romanu Skripniku. Ranije je osuđivan za krađu i posedovanje narkotika.

Skripnik je za taoca uzeo načelnika kriminalističkog odeljenja Glavne uprave Nacionalne policije u Poltavskoj oblasti, pukovnika policije Vitalija Šijana.

Da podsetimo, u talačkoj krizi koja se dogodila pre dva dana i trajala 12 sati uhapšen je napadač koji je držao putnike zatvorene u autobusu.

Video: Okončana talačka kriza posle 12 sati, otmičar uhapšen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA