≫ 

Tramp ispunjava veliku želju - da se njegova glava ukleše u planini Rašmor

Američki predsednik je još 2018. godine nagovestio Kristi Noem svoju želju o dodavanju svog lika na spomenik

  • 3
Mount Rushmore, Maunt Rašmor

Foto: Tanjug/AP

Administracija Bele kuće kontaktirala je guvernerku Južne Dakote Kristi Noem razgovarajući o mogućnosti dodavanja lika Donalda Trampa na Maunt Rašmor - spomenika isklesanog u steni na kojem se nalaze likovi četiri američka predsednika: Džordža Vašingtona, Tomasa Džefersona, Abrahama Linkolna i Teodora Ruzvelta, prenosi RTS.

Tramp je zatim došao u posetu Južnoj Dakoti tokom proslave Dana nezavinosti 4. jula, a guvernerka kaže da je predsednik doneo sa sobom metar dugačku repliku Maunt Rašmora koja je uključivala i njegovo lice, piše Njujork tajms.

Američki predsednik je još 2018. godine nagovestio Kristi Noem svoju želju o dodavanju svog lika na spomenik.

Planina Rašmor

Foto: Tanjug/AP

Njih dvoje su tokom guvernerkine tadašnje posete Beloj kući razovarali u Ovalnoj kancelariji kada joj je Tramp rekao da je njegov san da se nađe na Maunt Rašmoru, na šta je ona mislila da se šali.

- Počela sam da se smejem. On se nije smejao, bio je potpuno ozbiljan. Rekao mi je: 'Kristi, dođi ovamo, daj mi ruku'. Rukovali smo se i ja sam ga pozvala da dođe u posetu Južnoj Dakoti: 'Gospodine predsedniče, treba da dođete kod nas do Maunt Rašmora'. Tada mi je rekao: 'Da li znaš da mi je san da moje lice bude na Maunt Rašmoru?' - rekla je tada guvernerka.

Tokom svoje posete 4. jula Tramp je održao govor u kojem je branio Maunt Rašmor, ističući da će "stajati zauvek kao večna počast našim precima i slobodi".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Propast

    10. avgust 2020 | 08:07

    Hahahahahhaahah...Dodajte i obog naseg 😂😂😂😂

  • Zmaj.

    10. avgust 2020 | 09:14

    Pored ovoliko budala meni nije jasno kako oni imaju hljeba da jedu.

  • Vladimir

    10. avgust 2020 | 09:52

    Hahaha Kakav je on meni kralj 🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA