Angela definitivno odlazi, ali neće da otkrije ko će da zasedne u njenu fotelju

Angela Merkel odbila da govori o nasledniku na poziciji kancelara

  • 13
Belgium Europe Summit Foto: Tanjug/AP

Nemačka kancelarka Angela Merkel odbila je da odgovori na pitanje da li bi Armin Lašet, premijer najmnogoljudnije nemačke pokrajine Severne Rajne-Vestfalije, trebalo da je nasledi kao predsednik vlade.

Ona je samo kratko rekla da je reč o "kandidatu s brojnim kvalitetima", preneo je Rojters.

Lašet je jedan od najizglednijih konzervativnih kandidata u borbi za kancelarsku funkciju, a glavni oponent mu je premijer Bavarske Markus Zeder.

- Stalno ponavljam da se neću uključivati u debatu o nasledniku na funkciji koju trenutno obavljam - naglasila je Merkelova, prenosi Tanjug.

Sličnu izjavu nemačka kancelarka je dala i prošlog meseca nakon sastanka s kabinetom premijera Bavarske.

Podsetimo,  i nemački SPD već ima kandidata za kancelaraOlaf Šolc, trenutno ministar finansija i vicekancelar, takođe je viđen za funkciju kancelara.

Video: Merkelova se tresla na dočeku ukrajinskog predsednika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ne razumem

    18. avgust 2020 | 19:12

    Ona li je kraljica pa će da bira naslednika? Šta ako Lukašenko kaže da to nije demokratski i organizuje proteste u Nemačkoj protiv takve tiranije?

  • nikolas

    18. avgust 2020 | 17:10

    ENDZI NAM ODLAZI -BICE SUZA !!!! CENIM JE ,BILA JE ISKREN NEPRIJATELJ SRBIJE,-BORILA SE ZA VELIKU ALBANIJU OTVORENO I ISKRENO !!!

  • EUbot

    18. avgust 2020 | 16:43

    Smatram da bi najbolje resenje bila Svetlana Tihanovskaja. Ona je jos juce izjavila da je spremna da postane nacionalni lider, i dodala je citiram: "Spremna sam da preuzmem odgovornost kako bi se situacija u zemlji smirila", tako da je ona u ovom momentu jedna od najresenijih osoba pogodnih da sedne u fotelju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA