Bebisiterka u Švajcarskoj spasla troje dece pre nego što je ubijena: Provalnik je dokusurio tiganjem

* Tereza Skaveli pokušala da odbrani decu od pomahnitalog mladića * Napadač zgrabio tiganj i udarao je sve dok nije pala * Policija po ulasku u kuću likvidirala napadača

  • 0
Tereza Skaveli, ubijena bebisiterka, Švajcarska Foto: Facebook/Teresa Scavelli

Italijanka Tereza Skaveli (46), koja je u Švajcarskoj radila kao bebisiterka, ubijena je pokušavajući da spasi živote troje dece koje je čuvala.

Ubistvo se dogodilo 2. septembra u Sankt Galenu, kada je psihički poremećeni mladić upao u kuću porodice čiju decu je Tereza čuvala, nakon što je prethodno pratio devojčice iz škole.

- Ona je kroz prozor videla da neki manijak prati devojčice dok su se vraćale iz škole i odmah je izašla da ih dočeka, kako bi manijak znao da deca nisu sama. Međutim, on je iskoristio trenutak kada je ona okrenula leđa da bi ih pustila u kuću i uleteo je unutra zajedno sa njima - pričaju prijatelji ubijene Tereze.

U obračunu koji je usledio, bebisiterka je pokušavala na sve načine da fizički obuzda napadača i izbaci ga iz kuće, ali bez uspeha. Na kraju je on uspeo da zgrabi tiganj i zada joj više udaraca u glavu usled kojih je i preminula.

Policija je po dolasku u kuću likvidirala napadača, ali za Terezu nije bilo spasa.

- Nije spasla jedno, spasla je troje, ali takva je bila ona. Uvek je štitila nedužne. To bi uradila i da ih nije znala, a ovu decu je volela kao svoju - rekla je majka ubijene Tereze stojeći u nedelju kraj ćerkinog kovčega.

Ona je objasnila da je kobnog dana Tereza trebalo da čuva dve sestrice o kojima je brinula već izvesno vreme, a da je nešto ranije od komšije preuzela njihovog četvorogodišnjeg sina, kako bi se igrao sa devojčicama kada stignu iz škole. Mališan je u trenutku napada bio gore na spratu sa Terezinom prijateljicom, koja je i pozvala policiju kada je čula galamu u prizemlju.

Dok je policija stigla napadač, koji je kasnije identifikovan kao Stiv V. (22) je uspeo da zada Terezi više jakih udaraca u glavu, koji su, ispostaviće se, bili fatalni. Iako je Tereza bila živa po dolasku policije, nedugo nakon što su likvidirali napadača i ona je izdahnula na putu do bolnice.

Otišla da deci obezbedi bolju budućnost

Tereza je za sobom ostavila supruga i troje starije dece. Ona je prošle godine donela odluku da se preseli u Švajcarsku gde je radila kao dadilja i kućna pomoćnica u jednoj bogatoj porodici.

- Otišla je trbuhom za kruhom, da deci obezbedi bolje sutra, a vratila nam se u koferu - neutešna je njena majka.

Video: Čovek drži taoce u banci u Francuskoj, traži slobodu za Palestinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA