≫ 

Sin jermenskog premijera ide u rat: Uz ove reči ga je majka ispratila na front

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan rekao je supruzi da njihov jedini sin Ašot ide u Nagorno-Karabah

  • 51
Azerbaijan Armenia Jermenija Azerbejdžan

Ilustracija, Foto: Sipan Gyulumyan

Supruga premijera Jermenije Ana Hakobian rekla je da nema ništa plemenitije nego dati svoj život za otadžbinu, razgovarajući sa ženama poslanicama područja Nagorno-Karabaha gde traju žestoki okršaji vojske te zemlje i Azerbejdžana.

Jermenski narod se nalazi pred istorijskom prekretnicom za jermenski narod, i mi se možemo osloniti samo na sebe, naglasila je ona.

Ana Hakobian je pozvala sve majke i žene, ćerke i sestre da budu jake i da se ničega ne plaše, piše Sputnjik na jermenskom, a prenose "Novosti".

Pre puta u Karabah, suprug Nikol Pašinjan joj je rekao da njihov jedini sin Ašot ide u Karabah, pošto je rezervista. Ašot je prikupio i pripremio dokumenta, a majka ga nije zaustavljala, naprotiv.

- Rekla sam mu: "Da, sine, obuci uniformu i idi. Ja te obožavam, ali nema ništa plemenitije nego dati život za otadžbinu. Nisam znala kakva će situacija biti tamo, i da li ćemo moći da se čujemo. Ispostavilo se da tog dana nije otišao, već je određen kasniji datum za njegovu regrutaciju, ali ja i dalje stojim pri svojim rečima" - napisala je Hakobianova na Fejsbuku.

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem prošle nedelje. Dve strane se međusobno optužuju za iniciranje sukoba. Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je 27. septembra saopštilo da su Oružane snage Jermenije granatirale mesta na liniji razgraničenja u Karabahu i da među žrtvama ima civila i vojnika. Prema izjavama Ministarstva odbrane Jermenije, Karabah je bio podvrgnut vazdušnim i raketnim napadima. Jerevan je tvrdio da je Baku započeo ofanzivu u pravcu Karabaha.

U nepriznatoj republici Nagorno-Karabah saopštili su da je nekoliko mesta, uključujući i glavni grad Stepanakert, podvrgnuto artiljerijskoj paljbi. Vlasti su pozvale stanovništvo da se sakrije, a kasnije su proglasile vanredno stanje i mobilizaciju u Karabahu.

Jermenija je takođe proglasila ratno stanje i objavila opštu mobilizaciju. Predsednik Azerbejdžana odobrio je uvođenje ratnog stanja u brojnim gradovima i regionima zemlje i policijski čas u zemlji, a takođe je objavio delimičnu mobilizaciju.

Video: Jermenija objavila snimak napada na azerbejdžanske pozicije: Vojnici beže sekundu pre udara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    1. oktobar 2020 | 16:51

    E to je patriotizam a ne ova kopilad

  • nikolas

    1. oktobar 2020 | 17:15

    NA VELIKU ZALOST SVI TAMO RATUJU ZA TUDJE INTERESE I NA SVOJU STETU !!! POSLE RATA SVE JE PORUSENO A ONDA ,DOBROCINITELJI,BANKE ZADUZE ZEMLJU I NAROD DO KRAJA VEKA !!! PAMETNI SU VAZDA ZIVEL NA RACUN BUDALA!!

  • Mrcke

    1. oktobar 2020 | 16:34

    Hajmo braco Hriscani, udrite po ZLU!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA