Snimak dronom pokazuje strahotu rata za Karabah: Razoren drugi po veličini azerbejdžanski grad

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev rekao je da je Jerevan "brutalno prekrišio primirje i sproveo niz napada na nedužne građane grada Gendže"

  • 5

Sukob između Jermenije i Azerbejdžana oko teritorije Nagorno-Karabaha počeo je 27. septembra, a iako je primirje stupilo na snagu, obe strane krive jedna drugu za kršenje istog. Snimak dronom od nedelje pokazuje šta je ostalo od Azerbejdžanskog grada Gendže, dan nakon što je primirje stupilo na snagu.

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev rekao je da je Jerevan "brutalno prekrišio primirje i sproveo niz napada na nedužne građane grada Gendže".

Sa druge strane, jermensko Ministarstvo odbrane negira ove navode.

Da podsetimo, Jermenija i Azerbejdžan su, uz posredovanje Rusije, sklopile primirje koje je stupilo na snagu 10. oktobra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    13. oktobar 2020 | 22:51

    Tvoji su građani nedužni a jermenski su tebi nešto dužni?!Moreeee...svi ste vi obr..... isti! Udarate prvi a kad dobijete po nosu kukate i zalite se,trazite"pravdu"!Imamo i mi jedan takav čopor dole na jugu Srbije,šiptari se zovu...

  • Mapko

    14. oktobar 2020 | 05:55

    1894 preko 300 000 Jermena zaklani, ubijeni, masakrirani od strane turaka, 1915 preko milion ipo Jermena genocidirani od strane turaka i kurda, 1988 tri godine pred raspadom SSSR, u Baku i razni gradovi sirom Azerbajdzana nekoliko desetina Jermena ubijeni od strane autohtona, ne postoji Azerbadjanski narod, to su Turci. Jermeni nisu tek tako slucajno i u prazno proglasili nezavisnost.

  • ime

    14. oktobar 2020 | 09:29

    Ima li korone? Kako ne pomru svi od korone tamo?? A da, imaju prave probleme ne zamlacuju se sa prehladaMa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA