• 9

Kanada planira da dovede 1,2 miliona imigranata u naredne tri godine

, Telegraf

"Jednostavno rečeno, treba nam više radnika, a imigracija je put do tamo"

  • 9
Kanada, grad, ljudi

Kanada / Foto: Pixabay

Kanadska vlada planira da dovede više od 1,2 miliona imigranata tokom naredne tri godine, uprkos preprekama koje je stvorila globalna pandemija, prenosi Tanjug.

Ministar za imigraciju Marko Mendičino predstavio je juče ono što je nazvao "ambicioznim" trogodišnjim imigracionim planom koji postavlja ciljeve za dovođenje kvalifikovanih radnika, članova porodica i izbeglica u Kanadu.

Kanada, put, šuma, planina

Kanadi trebaju novi radnici / Foto: Unsplash

Kanada želi da dovede 401.000 novih stalnih stanovnika 2021. godine, 411.000, 2022. i 421.000 2023. godine,.

Brojevi - koji predstavljaju porast od oko 50.000 svake godine - imaju za cilj nadoknađivanje ovogodišnjeg manjka zbog pandemije i predstavljaju oko jedan procenat kanadskog stanovništva.

Prošlogodišnji plan je obećavao dolazak više od jednog miliona imigranata tokom trogodišnjeg perioda, ali kriza COVID-19 i ograničenja putovanja usporili su proces. Mendičino je rekao da je vlada i dalje posvećena dočeku pridošlica kao sredstva za održavanje kanadske ekonomije na površini.

Na današnjoj konferenciji za novinare u Otavi, Mendičino je rekao da imigranti pokreću stanovništvo i ekonomski rast, prenosi Tanjug.

- Jednostavno rečeno, treba nam više radnika, a imigracija je put do tamo - rekao je.

Mendičino je rekao da je uveren da vlada može ispuniti ciljeve uprkos globalnoj zdravstvenoj krizi, zaobilazeći ograničenja putovanja, pridržavajući se bezbednosnih mera poput obaveznih karantina.

Rekao je da će vlada težiti privlačenju radnika da popune praznine u radnoj snazi u regionima koji se suočavaju sa nedostatkom.

Tradicionalno, cilj Otave u imigracionoj politici bio je privući vrhunske talente na konkurentnom globalnom tržištu, istovremeno okupljajući porodice i pružajući utočište ljudima raseljenim u katastrofama, sukobima i progonima.

Video: Trenutak hapšenja teroriste iz Nice

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hmmm

    Pa oni nisu nigde napisali da traze ove migrante koji su kod nas (Sirijce, Afrikance, Pakistance).. Imigrant je svaki stanovnik koji menja svoje mesto stanovanja krecuci se na drugu teritoriju..

  • Hmm...

    Ja bi vam poslao sve ove naše iz Srbije džabe...vodite ih kući kad vam trebaju.

  • Boba

    Niko ne kaze koliko ima kriminala tamo ... sve je kao lepo... dok ne pocnu da vade macete

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima