≫ 

Predsednik Jermenije upozorava: Demonstranti će biti žestoko kažnjeni

Nakon što je Pašinjan saopštio da je potpisao deklaraciju sa Rusijom i Azerbejdžanom, građani nezadovoljni time ušli su u zgradu vlade

  • 1
Jermenija Jerevan protest Foto: Tanjug/AP

Svi pokretači protesta u Jerevanu biće strogo kažnjeni, rekao je jermenski premijer Nikol Pašinjan na Fejsbuku.

- Neki od izazivača demonstracija su bili u Karabahu, ali iz nekog razloga su napustili svoje pozicije i pobegli odande. Većina tih što beži su sada ovde. Mogu da im poručim da će svi pokretači demonstracija biti najstrože kažnjeni - rekao je Pašinjan, a preneo TAS S.

Demonstranti su nešto ranije povredili predsednika skupštine Jermenije Ararata Mirzojana u centru Jerevana, potvrdio je Pašinjan na Fejsbuku.

- Neke bitange su prebile Mirzojana. Morao je na operaciju, ali njegov život nije ugrožen - dodao je Pašinjan.

Da podsetimo, premijer Jermenije Nikol Pašinjan izjavio je juče da je potpisao deklaraciju sa liderima Rusije i Azerbejžana, Vladimirom Putinom i Ilhamom Alijevim, da se u utorak okonča rat oko Nagorno-Karabaha.

- Doneo sam tešku, izuzetno tešku odluku za mene lično i za sve nas. Potpisao sam deklaraciju s predsednicima Rusije i Azerbejdžana o prestanku rata, počev od 01.00 - naveo je Pašinjan na Fejsbuku.

On je dodao da je deklaracija izuzetno bolna za njega i za jermenski narod, ali je naveo da je tu odluku doneo na osnovu temeljne analize vojne situacije i na osnovu procene ljudi koji najbolje razumeju ono što se dešava, prenosi armenpreš.

Nikol Pashinyan Pašinjan Foto: Tanjug/AP

- Ovo nije pobeda, ali nije ni poraz, sve dok sami ne priznamo da smo pobeđeni. Mi nikad nismo mislili o sebi kao o poraženima i to treba da bude početak nove ere našeg nacionalnog jedinstva, obnove. Treba da analiziramo godine naše nezavisnosti, planiramo našu budućnost kako ne bismo ponovili greške iz prošlosti - poručio je Pašinjan.

Građani Jerevana su tokom protesta u ponedeljak uveče protiv odluke o okončanju rata u Nagorno-Karabahu probili kordon snaga bezbednosti i upali u zgradu jermenske vlade.

Video: Pretužni kadrovi razrušene jermenske crkve u Karabahu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA