≫ 

Najtužnija fotografija: U ovom "smotuljku" je beba koju su izvukli iz mora, na kraju je preminula

Beba koja je izvučena iz Mediterana nakon što je potonuo brod pun migranata na kraju je izgubila bitku za život

  • 0
Migranti, Mediteran, davljenje Foto: Tanjug/AP

Šestomesečni dečak po imenu Džozef, koji je juče izvučen iz Mediterana, preminuo je uprkos nadljudskim pokušajima lekara da mu spasu život, piše Guardian.

Mališan je juče izvučen iz vode sa više od 100 migranata nakon što se njihov čamac prevrnuo nedaleko od Libije. U nesreći je stradalo još najmanje pet osoba.

- Uprkos svom našem trudu, šestomesečni dečak je preminuo u spasilačkom brodu. Tražili smo hitnu evakuaciju njega i još nekoliko osoba koje su u teškom stanju, ali on nije uspeo da preživi. Tuga i bol... - rekli su iz organizacije Open Arms, koja je učestvovala u spasavanju migranata iz mora.

Mali Džozef bio je iz Gvineje, i sa članovima svoje porodice pokušavao je da stigne do Evrope, da bi imao bolji život. Brod u koji se ukrcalo više od 100 duša krenuo je juče iz Libije, ali se njihov čamac posle par sati probušio. Helikopter agencije Fronteks video je čamac iz vazduha i dao signal za uzbunu. Iako su spasioci odmah krenuli, nisu uspeli sve da spasu.

- Kada su naši spasioci stigli, zatekla ih je dramatična scena. Čamac je praktično implodirao i stotine ljudi je bilo u vodi, na otvorenom moru, bilo je i dece - rekao je Rikardo Gati, predsednik Udruženja Open Arms iz Italije.

Mali Džozef je bio u veoma teškom stanju, zbog čega su odmah tražili od spasilačkih timova sa Malte i iz Italije da ga evakuišu. Međutim, kada je stigao brod italijanske obalske straže, beba je preminula.

U ovoj tragediji život je izgubilo najmanje još jedno dete.

Video: Migranti logoruju pod Kalemegdanom: Zapalili vatru, sede na ofucanoj fotelji, u smeću i gareži

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA