≫ 

Neverovatna priča otmice dečaka u Rusiji: Tražilo ga 7.000 ljudi, niko nije sumnjao na tu kuću

Sve se na kraju otkrilo 20 kilomatara od mališanove kuće

  • 2
Zlostavljanje deteta, silovanje, dečak Foto-ilustracija: Shutterstock

Jedan sedmogodišnji dečak iz sela Gorki u Rusiji nestao je krajem septembra - kada je sišao sa autobusa na stanici, nije stigao kući i od tada mu se gubio svaki trag.

Najmanje 7.000 ljudi učestvovalo je u potrazi za njim: policija, lokalni meštani, a dete je posle mesec i po dana agonije konačno pronađeno zahvaljujući Interpolu.

Kako navode ruski mediji, njega je u podrumu kuće držao 26-godišnji muškarac u obližnjem selu, koji navodno ima mentalnih problema.

Stavio sam ga u kola i odvezao

Istražni komitet koji je formiran kako bi se pronašao nestali dečak saopštio je da je za otmicu odgovoran Dmitrij K.

- Kada je video dečaka kraj jezera, zastao je i počeo da razgovara sa njim, posle čega je koristeći silu ubacio mališana u automobil i odvezao ga u obližnje selo Makarika - saopštili su istražitelji.

Prema pisanju RIA Novosti, dečak je narednih mesec i po dana proveo u jednom podrumu koji je udaljen nekih 20 kilometara od kuće. Kidnapovano dete nađeno je uz veliku pomoć Interpola, pošto su lokalni policajci dobili informaciju sa interneta da jedna osoba drži dete kod kuće.

Kako se navodi, Dmitrij se dopisivao sa jednom osobom u Bugarskoj, te je na osnovu prepiske zaključeno gde je zatočen oteti dečak.

Akcija spasavanja

Pošto je rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova došlo do podataka, organizovala je 19. novembra akciju spasavanja. Kada je policija upala u kuću, pronašla je Dmitrija kako na kolenima drži dečaka čije ime nije otkriveno javnosti. Otmičar je uhapšen, a mališan je posle pregleda lekara vraćen roditeljima.

Kako se navodi, dečak nije imao fizičkih povreda.

“Nikada nije otvarao vrata”

Jedan od žitelja sela Makarika kaže da je Dmitrij na proleće došao u taj kraj.

- On nije starosedelac. Kupio je kuću koju je nameravao da koristi samo tokom leta. Tamo je ledeno tokom zime. Međutim, iako je bila oronula, brzo ju je spremio za hladnije dane, uradio je izolaciju. Znam da Dmitrij ima kuću i blizu Suzdala, ali mi nije bilo jasno zašto bi i ovde kupovao kuću? Nije imao porodicu, zašto bi provodio zimu u Makariki? Očigledno je imao plan - priča meštanin koji je želeo da ostane anoniman.

Iako ga je viđao, ovaj sagovornik kaže da nije pričao sa novim žiteljom Makarike.

- Nije bio komunikativan. Najbliže komšije su mu pomagale oko sređivanja kuće, i kada su mu ponudile piće, rekao im je: “Ne pijem, na tabletama sam”. Objasnio je da nije dobro u glavi, jer su mu roditelji umrlo rano. Vredan je i zna svašta nešto zna da radi oko kuće. I niko ne zna ništa o njemu - dodao je on.

Guverner Makarike Artem Bulanov kaže da nikada nije video Dimitrija, iako živi u tom mestu četiri godine.

- Pre mesec dana postao sam predsednik ove male opštine. Živim ovde četiri godine i nikada nisam video Dimitrija. Moja dužnost je da znam sve ljude. U više navrata sam kucao na vrata kuće, ali niko nije odgovara. Ili nikoga nije bilo tamo, ili nije želeo da otvori vrata. Nisam primetio da bilo ko živi tamo - kaže Bulanov.

10.000 kilometara

Prema navodima ruskih medija, grupa građana “Lisa Alert” organizovala je potragu za dečakom pešice, a pokrivena je bila teritorija veća od 10.000 kilometara.

Uz pomoć mreže, kao i volontera, pregledali su oko 44.000 slika kako bi identifikovali nestalog dečaka.

Pokušaj još jednog kidnapovanja

RIA Novosti takođe navodi da je odmah pošto je nestao 7-godišnji dečak bio još jedan pokušaj kidnapovanja u selu Makarika.

- Imamo veliku porodicu, a 29. septembra neki su hteli da nam otmu dete. On ima osam godina, a ispred njega je stao automobil i ponudili su mu da ga odbace do kuće. Od tada niko nije pričao o ovome - kaže Bulanov.

Za sada nije poznato da li je i Dmitrij povezan i sa ovim pokušajem kidnapovanja.

Video: Da nije bilo hrabre devojke, jedna devojčica bi danas bila prodata: Otmica koja je imala srećan kraj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ruja

    22. novembar 2020 | 09:02

    Odma ga osuditi na smrtnu kaznu....Takav zlotvor nezasluzuje ništa drugo

  • Гаргамел

    22. novembar 2020 | 09:19

    Кад је злотвор на таблетама, треба му дати што више таблета и затворити га у подрум.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA