• 14

"Braća" izašla iz mraka pa preklala čuvare domaćinstva: Jezivi snimak napada čopora vukova na pse

Ne samo da odnos bio 6:2 u korist vukova, nego je zadivljujuća hrabrost manjeg crnog psa koji se vratio u borbu i žrtvovao svoj život da bi pomogao drugu. Pogledajte neslavni kraj "bitke za snežu tarabu"

  • 14

U videu iznad pogledajte munjevit napad čopora na seosko domaćinstvo. Kurjaci su za manje od dva minuta uspeli da savladaju i odnesu dva psa čuvara u mrak. Nezvane goste prvi je primetio manji crni pas koji je počeo da laje prema ivici svetla, ali se na prvu pojavu užarenih očiju povukao. Tada kapiju počinje da brani drugi veći pas, ali vukove više lavež nije mogao da zaustavi. Crni pas se međutim vratio da pomogne drugu no vrlo brzo u njega su se zarila tri para snažnih čeljusti.

Radoslav Dominovski dobio je ovaj snimak od svojih kolega sa istoku Poljske, i odmah ga je podelio na svom profilu, nezadovoljan restriktivnim zakonima koji štite populaciju vukova. Na jednoj strani je priroda i njeni zaštitari, a na drugoj su selaci i lovci.

Između te dve strane su vukovi i njihov plen koji u zimskim mesecima postaju domaće životinje i psi. Zakoni o zabrani lova su uvedeni 1998. godine, ali matična populacija vukova u Poljskoj se nije drastično uvećala, pre svega zbog uništavanja staništa.

To ne znači da ih nema, jer vukovi stalno dolaze i susednih zemalja, kao što su Ukrajina, Belorusija, Litvanija i Rusija.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cokimoj

    Lepo piše snimak poslao predsednik lovačkog udruženja. Pa logično sami zaključite da je došla naplata za sve hajke. Ne volim lovce!

  • Vlada

    Znaci da su mojr kuce ubili , kupio bi pusku sa prigusivac i pobio bi sve vukove u krug od 50km

  • GORAN

    Треба да се угледамо на ове псе,како се брани своја територија.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima