Putin odobrio sastav Državnog saveta: Biće na njegovom čelu

Novi Državni savet razlikovaće se od prethodnih i po sastavu i po funkcijama, sa svojim ovlašćenjima proširenim nakon odobravanja izmena i dopuna ruskog Ustava

  • 0
Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin odobrio je sastav Državnog saveta Ruske Federacije i biće na njegovom čelu, pokazuje ukaz danas objavljen na zvaničnom sajtu.

Novi Državni savet razlikovaće se od prethodnih i po sastavu i po funkcijama, sa svojim ovlašćenjima proširenim nakon odobravanja izmena i dopuna ruskog Ustava. Ruski poslanici su u novembru formalno usvojili zakon o statusu, organizacionoj i pravnoj osvnoci i aktivnostima Državnog saveta, prenosi Sputnik.

Prema ovoj uredbi, Državni savet sastojaće se od guvernera, predsednika Državne dume i Saveta Federacije (dva doma ruskog parlamenta), lidera parlamentarnih partija, predsedničkih izaslanika u saveznim okruzima, predstavnih javnih udruženja i drugih zvaničnika, koji broje preko 100 ljudi ukupno.

Taj organ će sadržati 18 komisija za socijalni i ekonomski razvoj, od javne uprave do digitalne ekonomije.

Putin je Državni savet osnovao u septembru 2000. godine, manje od godinu dana od njegove prve godine mandata, da bi savetovao šefa države o pitanjima od nacionalnog značaja.

Video: Vladimir Vladimirovič Putin i svi sportovi kojima se bavi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA