≫ 

Bugari doniraju deo vakcina protiv korona virusa S. Makedoniji: "Čin prijateljstva prema narodu"

Zaev se zahvalio premijeru Bugarske Bojku Borisovu na ovom humanom činu

  • 3
Moderna koronavirus vakcina Ilustracija, Foto: Tanjug/AP

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev zahvalio se Bugarskoj zbog odluke te zemlje da deo vakcina protiv korona virusa donira Severnoj Makedoniji.

Zaev je na Fejsbuku napisao da se zahvaljuje bugarskom kolegi Bojku Borisovu, bugarskoj vladi i narodu za taj solidaran i human gest.

- Ovo je izuzetan čin prijateljstva prema makedonskom narodu i svim gradanima Severne Makedonije. Zahvaljujući premijeru Borisovu, preneo sam mu da je doniranje vakcina koje je obezbedila bugarska vlada veoma važno i da dolazi u izuzetno teškim vremenima snažnog talasa korona virusa sa kojima se suocavaju oba naroda, obe zemlje i svet - napisao je Zaev, navodi Plus info.

Prethodno je makednoski ministar zdravlja Venko Filipče saopštio da će Bugarska od svake isporuke vakcina protiv koronavirusa, koje je kupila direktno od proizvođača, deo donirati Severnoj Makedoniji, prenosi Tanjug.

Filipče je na Fejsbuku napisao da je ta odluka doneta na sednici bugaske vlade kojoj je prisutvovao i na kojoj je govorio.

Video: Grčka granica prazna, prolaz samo za Grke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA