≫ 

Napadač iz Nešvila puštao poznatu pesmu na razglasu uoči eksplozije: Odmah krenule teorije zavere

Eksplozija je izazvala velike telekomunikacione probleme u Nešvilu i obližnjim okruzima

  • 0

Američka i javnost i dalje je u stanju šoka posle eksplozije na Božić u Nešvilu, kada je nekoliko desetina objekata uništeno i oštećeno u, kako je policija oslovila, “namernom činu”.

Na mestu gde je eksplodiralo kamp vozilo pronađeni su ljudski ostaci, a vlasti tvrde da je reč o 63-godišnjem Entoniju Kvinu Vorneru i pretpostavlju da je on odgovoran za ovaj atak.

U eksploziji su povređene tri osobe, a na vozilu je bio montiran razglas preko koga je išla poruka odbrojavanja da će doći do eksplozije.

Pored ženskog glasa koji je obaveštavao građane da se evakuišu iz Druge avenije gde je vozilo bilo, u nekim trenucima su mogao da se čuje hit Petulije Klark iz 1965. godine po imenu “Downtown”.

Teoretičari zavere odmah su počeli da postavljaju pitanje da li puštanje ove pesme preko zvučnika na kamp vozilu imaju neko dublje značenje u vezi sa eksplozijom. Odmah su počele da se šire pretpostavke po kojima je počinilac navodno bio fan serija “Seinfeld” ili “Lost” ili da jednostavno želeo da pusti omiljenu pesmu iz mladosti.

FBI agenti označili su Vornera kao osumnjičenog za napad, te su u subotu izvršili pretres njegove kuće u Tenesiju.

Kako navodi “Russia Today”, agenti su ispitivali meštane kako bi utvrdili da li Vorner bio motivisan “paranojom u vezi sa 5G tehnologijom”, pošto je kamp vozilo eksplodiralo kod zgrade telekomunikacione kompanije AT&T.

Eksplozija je tada izazvala velike telekomunikacione probleme sa Nešvil i obližnje okruge. Prema pisanju američkih medija, nisu mogle da se kontaktiraju službe hitne pomoći i policije, čak su letovi na aerodromu u Nešvilu bili suspendovani zbog prekida veza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA