≫ 

Ko je žena koja je nastradala sinoć tokom upada u Kongres? Pre toga objavila jednu poruku na Tviteru

Ona je jedna od četiri žrtve koje su nastradale tokom haosa u Vašingtonu

  • 4
Ashli Babbit, of San Diego Printskrin: Twitter/CommonAshSense

Američki mediji otkrili su identitet žene koja je ubijena u sredu uveče prilikom pokušaja upada u dvoranu Kongresa u kojoj se održavala sednica o potvrdi pobede Džoa Bajdena na predsedničkim izborima.

Nastradala je Ešli Bebit, veteranka američkog ratnog vazduhoplovstva iz San Dijega, preneo je index.hr pozivajući se na Njujork post.

Neposredno pre upada Trampovih pristalica u Kongres, ona je na Tviteru napisala da ih "ništa neće zaustaviti" i da je "oluja stigla".

- Ništa nas neće zaustaviti. Mogu da pokušaju, ali oluja je ovde i spušta se na DC (Vašington) u manje od 24 sata. Tama se pretvara u svetlost - napisala je juče Ešlijeva na Tviteru.

Samo nekoliko sati pre nego što je zajedno s ostalim Trampovim pristalicama upala u Kongres, Bebit je na Tviteru objavila popis stvari koje "moraju biti napravljene pre nego što se danas sastane Kongres".

Njen popis uključivao je ostavku potpredsednika Majka Pensa i podizanje optužnice protiv njega zbog izdaje. Pense, da podsetimo, juče nije želeo jednostrano da odbije verifikaciju elektorskih glasova, zbog čega ga je Donald Tramp prozvao na Tviteru.

Trenutak kada je ubijena pojavio se kao snimak na društvenim mrežama.

Video: Borba suzavcem i pendrecima : Sukob policije sa Trampovim pristalicama u Kapitol Hilu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo normalan

    7. januar 2021 | 10:37

    Šta je ta zena toliko lose uradila da bi joj oduzeli zivot? Demonstranti u Americi su rulja i kriminalci, a demonstranti u Srbiji kada jurisaju na Skupstinu, tada se kaze da su im ugrozena demokratska i ljudska prava. Dupli aršini upravo su doveli mečku i pred njihovu "demokratiju".

  • Mihailović

    7. januar 2021 | 11:08

    Sad se vidi da je bila meta, zašto je ubijena?

  • nikolas

    7. januar 2021 | 19:36

    OVO JE BRUTALNO UBISTVO I ZLOCIN ZA KOJI TREBA DA ODGOVARA BAJDEN I DEMONKRATE!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA