≫ 

Merkel o zabranama protiv Trampa: "Ovakve mere su problematične"

Merkel smatra da je takođe važno da se ne ostane po strani kada se takav sadržaj pojavi i to to tako što će on biti označen

  • 2
Angela Merkel, Donald Tramp Donald Tramp i Angela Merke, Foto: Profimedia/AFP

Nemačka kancelarka Angela Merkel smatra da su zabrane koje su Tviter i druge društvene mreže uvele američkom predsedniku Donaldu Trampu problematične, pošto su sloboda govora i mišljenja ljudska prava od najvećeg značaja.

- Ovo pravo može se ograničiti , ali samo u skladu sa zakonom i u okvirima koji definišu zakonodavci, a ne odlukama menadžmenta društvenih mreža. Iz tog ugla, kancelarka smatra problematičnim da se nalozi američkog predsednika trajno blokiraju - saopštio je njen portparol Stefen Zajbert.

On je, pojasnivši stav kacelarke, kazao da oni koji vode društvene mreže imaju veliku odgovornost u smislu da politička komunikacija ne bude zatrovana mržnjom, lažima i podsticajem nasilja.

Kako navodi Associated press, Merkel smatra da je takođe važno da se ne ostane po strani kada se takav sadržaj pojavi i to to tako što će on biti označen, ali je jednako bitno omogućiti slobodu mišljenja i govora, prenosi Tanjug.

Tviter je trajno suspendovao Trampov nalog navodeći kao razlog "rizik od budućeg podsticanja nasilja", a nakon upada njegovih pristalica u Kapitol.

Fejsbuk je odlučio da nalog odlazećeg predsednika suspenduje najmanje do 20. januara, kada će njegov naslednik Džo Bajden preuzeti dužnost.

Video: Borba suzavcem i pendrecima : Sukob policije sa Trampovim pristalicama u Kapitol Hilu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Acs

    11. januar 2021 | 16:42

    Bravo Angela

  • Milica

    11. januar 2021 | 17:47

    Nece dugo, ta ce se slika piniviti. Pitanje je kome ce mecka zaigrati. Otuda i velika briga , nikad se nemoze predvideti odakle ce vetar dunuti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA