≫ 

Tramp nezadovoljan nastupom advokata u Senatu: Umalo vrištao od muke, jedan ga nazivao protuvom?

- Mislim da je Trampov prvi advokat samo brbljao i brbljao i nije u dovoljnoj meri objasnio pitanje ustavnosti postupka - kazao je senator iz Teksasa

  • 5
Donald Tramp, Brus Kastor, Bruce Castor, Majkl van der Vin, Michael van der Veen Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Tanjug/AP/Facebook/van der Veen, O’Neill, Hartshorn, and Levin

Suđenje bivšem predsedniku Sjedinjenih Američkih Donaldu Trampu je počelo pred Senatom, a prema tvrdnjama tamošnjih medija, on nije bio zadovoljan kako su se njegovi advokati snašli.

Podsećanja radi, Senat je većinom glasova odlučio da je postupak ustavan i da se u gornjem domu američkog Kongresa održi puno suđenje za opoziv Trampa po optužbi da je podsticao nerede 6. januara na Kapitol Hilu, u kojima je pet osoba izgubilo život.

Kako tvrdi CNN pozivajući se na dva izvora bliskim tom taboru, Tramp nije bio srećan sa uvodnim izlaganjem njegovog advokata Brusa Kastora.

Prema navodima američke TV mreže, Tramp "umalo nije počeo da vrišti" dok se Kastor trudio da obrazloži srž argumenta odbrane da je pitanje koliko je suđenje ustavno, pošto optuženi ne obavlja više funkciju predsednika Amerike. Neimenovani izvor ovog medija smatra da je ovaj dan protekao kako je i očekivano, pošto je njegov pravni tim formiran pre nešto više od nedelju dana.

Pošto je Kastor završio svoje izlaganje, reč je imao Trampov drugi branilac Dejvid Šoen, koji je prema mišljenju stručnjaka popravio utisak o odbrani bivšeg prvog čoveka SAD. On je optužio Demokratsku partiju da koristi impičment kao politički "krvavi sport" kako bi sprečila Trampa da se opet kandiduje za predsednika SAD, kao i da na taj način pokušava da "razdvoji" njegove glasače.

Kako navodi CNN, čak i neki senatori iz redova Republikanske partije nisu bili impresionirani odbranom.

Republikanski senator iz Teksasa Džon Kornin, koji je prvobitno dao glas da je suđenje Trampu neustavno, nije imao reči hvale za nastup Kastora.

- Mislim da je Trampov prvi advokat samo brbljao i brbljao i nije u dovoljnoj meri objasnio pitanje ustavnosti postupka. Konačno je drugi advokat to uradio i mislim da je efektivno uradio svoj posao. Video sam mnogo advokata i mislim da ovaj nastup nije bio jedan od najboljih koji sam video - izjavio je Kornin.

Trampa brani advokat koji je za njega rekao da je protuva?

Majkl T van der Vin, jedan od advokata koji predstavlja Trampovu odbranu pred Senatom, navodno je jednom prilikom kazao za bivšeg predsednika da je "j***na protuva".

Naime, Van der Vin zastupao je 2019. godine tadašnjeg studenta Džastina Himstru, koji je bio optužen da je pokušao da hakuje bazu podataka poreske službe kako bi došao do Trampovih prijava za porez. Himstra je priznao krivicu i osuđen je na uslovnu kaznu, a priseća se da je 57-godišnji advokat tada rekao za Trampa da je "j***na protuva".

Treba napomenuti da je ovaj branilac iz Filadelfije takođe radio za klijenta koji je tužio bivšeg predsednika SAD prošle godine zbog njegovih tvrdnji da su izbori bili namešteni iako nije imao dokaza za to, javljaju svetski mediji, a prenosi Independent.

Video: Oproštajni govor Donalda Trampa i prve dame SAD: Niko nije mislio da će neke stvari biti moguće

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mogu

    10. februar 2021 | 12:19

    Da mu pljunu pod prozor, i to ako im i za to dozvoli

  • BS

    10. februar 2021 | 14:07

    Trampa nece nista zaustaviti pa cak i da ga optuze. Narod zna istinu zato ce biti uz onog kandidata ko izadje ispred Trampove stranke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA