≫ 

Posetilac zoovrta hteo da zeza beloglavog supa: Ptica je ubrzo uginula, razlog je stravičan

Veterinari su u utrobi ove predivne ptice pronašli rukavicu kojom je posetilac verovatno prvo mahao, a onda bacio u kavez

  • 5
beloglavi sup, rezervat prirode Uvac Ilustracija Foto: RINA

Beloglavi sup uginuo je u zoološkom vrtu u Moskvi nakon što se ugušio rukavicom jednog posetioca.

Ptica je u zoovrt stigla 1994. godine i bila je u odličnom stanju, međutim, uginula je zbog neodgovornog ponašanja jednog pojedinca.

Kako prenose ruski mediji, čuvari su 13. marta primetili da je ptica nekako troma i da izgleda kao da se guši. Odmah su je preneli u ambulantu gde je četvoro veterinara brinulo o ptici ceo dan. Nažalost, ptica je ubrzo uginula, a naknadno su veterinari u crevima pronašli rukavicu.

Kako je ustanovljeno, rukavica je pripadala posetiocu koji je hteo da se "poigra sa pticom", odnosno da je začikava tako što joj maše i gađa je rukavicom.

Uprava zoološkog vrta kažu da se ovako nešto nikada nije dogodilo otkako vrt postoji.

Video: Ugrožen, ali slobodan: Uživajte u letu beloglavog supa iznad netaknute prirode Uvca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    25. mart 2021 | 16:20

    Ljudska glupost i zloba su nemerljivi!Pomislio sam prvo da je kod nas ali nije.Kod nas u Beo zoo vrtu je situacija ne katastrofalna nego tragična!Bolesne,šugave i mršave životinje,preplašenog i tužnog pogleda u najskučenijim i neuslovnim mogućim prostorima ne retko na golom betonu zaista ne zaslužuju takav život.Apelovao bih na sve poltičare i moćnike da pokušaju da iznađu rešenje i smisle novu lokaciju daleko veću od postojeće kako ove i buduće životinje ne bi toliko patile i da im koliko toliko život u zarobljeništvu bude lakši.U suprotnom bolhe ih poklonite drugim i sposobnijim vrtovima a ovaj zatvorite jer je sramota za jedan narod da se ovako ophodi prema zivim bićima.

  • Lea

    25. mart 2021 | 17:01

    Ja sam uvek bila za to da se ukinu svi zoovrtovi zauvek...da mizda postoje rezervati gde ce se spasene zuvotinje smestati. Kada cete shvatiti da je ljudska rasa zlo mahom? Niko se ne pita kakav je njihov zivot u zatvoru

  • Pista

    25. mart 2021 | 17:40

    A da objavite da je u Zimbabveu anakonda smazala za dorucak jednu antilopu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA