≫ 

"Kobre" upale u bečki restoran, kod vlasnika Srbina nađeno ovo oružje i kokain. Tvrdi da nije kriv

Njegovi navodni saučesnici 27-godišnji Crnogorac i Crnogorka su takođe uhapšeni

  • 19
Restoran Beč Austrija hapšenje Foto: Telegraf.rs, LPD Wien

Specijalne jedinice austrijske policije "Kobre" držale su pod prismotrom restoran balkanske hrane u Beču 10. aprila, jer se dugo sumnjalo da se gazda bavi preprodajom narkotika. Agent policije predstavio se kao kupac kom je vlasnik restorana P. B (43), državljanin Srbije, trebalo da proda kokain. 

Policija je videla i da u restoran ulaze muškarac i žena koji su se dovezli "škodom oktavijom" registrovanom u Sloveniji. Njih dvoje su navodno doneli "robu" u restoran. "Kobre" su upale u trenutku kada je vršena primopredaja. Vlasnik je navodno pobegao na krov sa sve drogom odakle ne nameravao da je baci, ali je ona završila svega nekoliko metara dalje. Uhapšen je tu na vrhu zgrade. Njegovi navodni saučesnici 27-godišnji Crnogorac i Crnogorka su takođe uhvaćeni.

Poslovni partner uhapšenog je pevač Radiša Trajković, koji je ranije rekao da ne zna čime se ugostitelj iz Beča bavi pored delatnosti koju zajedno rade i da je iznenađen saznanjem da je uhapšen sa pet kilograma droge i oružjem.

Policija je zaplenila 2,3 kilograma kokaina, 3,5 kilograma marihuane, skoro 5.300 evra, Kalašnjikov i dva pištolja, Glok i Beretu. Osumnjičen je za trgovinu drogom i oružjem i pretnje policiji.

Policija navodno sumnja da je u pitanju međunarodna grupa prestupnika, a da je vlasnik restorana navodno vođa te grupe. Navodno ga traži policija u Srbiji, ali i u Španiji.

Srbin se navodno brani ćutanjem vezano za ozbiljne optužbe. A njegov advokat rekao je da je njegov klijent nevin i da su na njegov račun upućene lažne optužbe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez

    25. april 2021 | 14:51

    Vidim da se svi hvataju za Đanija, a partner ih ne interesuje.... Više od 15 god ne dolazi u Srbiju jer mu slučaj za pljačku pumpe koliko čujem zastareva 2023će. U njegovo poštenje veruje samo onaj ko ne zna o kome se radi.

  • Ljubisa

    25. april 2021 | 15:06

    Ehhh Peco Peco sta uradi crni Sine pa nije ti to Srbija da mozes da radis sta hoces i nikom nista !! Tamo se hapsi a kod nas se samo prica a niko neide u zatvor !! Ako sad Djani nesto ima sa tim onda ce i njega da strpaju u Corku !

  • Danka

    25. april 2021 | 15:39

    Djanijev partner??? Pa, normalno, Djaniju su potrebne pare jer njegova žena se hvali ili žali da bez 10 000 evra mesečno ne može da živi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA