≫ 

Rajaner se izvinio putnicima: Ništa sumnjivo u avionu koji je prinudno sleteo u Minsk

Po sletanju aviona, uhapšen je beloruski opozicioni aktivista Roman Protaševič

  • 0
Ryanair Foto: Pixabay

Kompanija Rajaner saopštila je da ništa sumnjivo ni potencijalno opasno nije pronađeno u avionu koji je beloruska vazdušna kontrola pozvala danas da prinudno sleti na aerodrom u Minsku.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko naredio je da avion koji je leteo ka Litvaniji i, između ostalih putnika prevozio i Romana Protaševiča, mladog beloruskog opozicionog blogera, danas prinudno sleti na aerodrom u prestonici Belorusije, prenosi Rojters.

Beloruski opozicioni aktivista Roman Protaševič je uhapšen nakon sletanja aviona, a predsednik Litvanije Gitanas Nauzeda zatražio je od Belorusije da ga odmah oslobodi.

Roman Protaševič Raman Pratasevich Roman Protaševič uhapšen je nakon sletanja aviona Foto: Tanjug/AP

- Pozivam NATO i saveznike u EU da neodložno reaguju na pretnju koju predstavlja beloruski režim za međunarodno civilno vazduhoplovstvo. Međunarodna zajednica mora odmah da odreaguje da se ovako nešto više ne bi ponovilo - poručio je litvanski predsednik.

Vrhovni sud Belorusije označio je 20. oktobra 2020. godine kanal Nekstia Telegram kao ekstremistički, a njegovog osnivača Stepana Putila i glavnog urednika Romana Protaševiča optužio za organizovanje pobune i podsticanje na mržnju, preneo je ranije TAS S.

Kompanija Rajaner izvinila se svojim putnicima zbog kašnjenja ukazavši da je situacija "izvan kontrole kompanije".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA