≫ 

Poznate žrtve pada gondole u Italiji: Među 14 mrtvih 5 članova iste porodice, mladi par, dečak (2)

Dvoje dece je u nedelju helikopterom prebačeno u bolnicu u Torinu, ali je ubrzo jedno dete preminulo

  • 0
Italija, žrtve Foto: Privatna arhiva

U nedelju oko podneva došlo je do strašne nesreće u Italiji, kada se srušila kabina žičare koja povezuje grad Stresa na obali jezera Mađore i planinu Motarone u regionu Pijemont. Poginulo je 14 osoba, od među kojima je pet Izraelaca, mladi par i dete (2).

Dvoje dece od devet i pet godina bilo je hospitalizovano u Torinu. Devetogodišnje dete je kasnije podleglo povredama, a drugo (5) ima prelome lobanje i nogu.

Izraelsko ministarstvo spoljnih poslova navelo je kako je pet Izraelaca stradalo u nesreći, među kojima jedan par i jedno dete s prebivalištem u Italiji, te jedan par koji živi u Izraelu.

Nesreća se dogodila na 100 metara od poslednje visinske stanice žičare. Čini se da je puknuo kabl na najvišem delu, a u kabini se nalazilo 15 ljudi.

Kapacitet kabina je 35 putnika pa je problem preopterećenosti odbačen.

Italijanski list Corriere della Sera je u nedelju uveče objavio imena žrtava: Amit Biran (30) sa suprugom Tal Peleg (26) i sinom Tomom Biranom (2), bračni par Barbara Koen Koniski (71) i Icak Koen (82), Šahaisavandi Mohamadreza (23), Serena Kosentino (27), Silvija Malnati (26), Alesandro Merlo (29), supružnici Vitorio Zorloni (54) i Elizabeta Persanini (28) sa sinom Matijom Zorlonijem (5), kao i supružnici Gasparo Angelo Vito (45) i Roberta Pistolato (40).

Tomov brat Ejtan (5) jedini je preživeo tragediju. On je u bolnici sa teškim povredama. Njegovi pradeda i prabaka su Icak i Barbara Koen, koji su ujedno deda i baka poginule Tal Peleg. Oni su u Paviju stigli pre nekoliko dana iz Tel Aviva kako bi se sreli sa porodicom, a kobnog dana odlučili su da odu na izlet.

Poginula Roberta Pistolato i suprug Angelo Vito Gasparo (45) išli su na jezero Mađore kako bi proslavili njen 40. rođendan. Roberta je u nedelju svojoj porodici u Apuliji poslala poslednju poruku.

- Idemo gore do žičare - napisala je u SMS-u.

Ona je nedavno završila studije medicine i radila je u lokalnoj zdravstvenoj ustanovi u Pjačenci.

Stradali mladi par, Silvija Malnati i Alesandro Merlo, bili su u vezi deset godina i planirali da se uskoro venčaju. Petogodišnji sin Vitorija Zorlonija i Elizabete Persanini, Matija, u teškom je stanju prebačen u bolnicu u Torinu gde je umro.

U strašnoj nesreći stradalo je ukupno pet porodica - dve sa prebivalištem u Lombardiji, jedna u Emiliji Romani, jedna u Kalabriji i porodica izraelskog porekla koja je živela u Paviji.

Video: Pukla žičara na vrhu planine: Devetoro poginulo, a dvoje dece teško povređeno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA