Azerbejdžan zarobio šest jermenskih vojnika, Jerevan očekuje reakciju partnera na hapšenje

Situacija na jermensko-azerbejdžanskoj granici je napeta od kada je Jermenija 12. maja optužila Azerbejdžan za slanje trupa preko granice

  • 2
Nagorno-Karabah Jermenija Azerbejdžan Foto: Tanjug/AP

Azerbejdžansko ministarstvo odbrane saopštilo je da je šest jermenskih vojnika zarobljeno noćas dok su pokušavali da pređu granicu između dve zemlje, a tu vest potvrdio je i Jerevan.

U saopštenju se precizira da je izviđačko-diverzantska grupa jermenske vojske pokušala da prodre na teritoriju Azerbejdžana u pravcu oblasti Jukari Ajrim u pograničnom području, prenosi Tas s.

Tvrdi se da je "neprijatelj izvodio operaciju postavljanja mina duž puta za snabdevanje položaja azerbejdžanske vojske duž granice".

- Brzom akcijom šest jermenskih vojnika je opkoljeno i zarobljeno - navodi se u saopštenju.

Situacija na jermensko-azerbejdžanskoj granici je napeta od kada je Jermenija 12. maja optužila Azerbejdžan za slanje trupa preko granice.

Azerbejdžan je juče optužio Jermeniju za prekogranični napad na njegove snage u periodu od 24. do 26. maja.

Jerevan očekuje reakciju partnera na hapšenje u Azerbejdžanu

Jermenija očekuje da će Organizacija dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) demonstrirati jasnu reakciju na azerbejdžansko hapšenje šest jermenskih vojnika, izjavila je danas Lilit Makunt, lider vladajućeg bloka "My Step" u jermenskom parlamentu.

- Očekujemo jasnu reakciju naših međunarodnih partnera, posebno ODKB-a. Nedostatak brze i evidentne reakcije ODKB-a dovodi do eskalacije incidenata i graničnih tenzija - istakla je ona, a prenosi ruska agencija Tas s.

Jermensko Ministarstvo odbrane potvrdilo je zarobljavanje, dodajući da su jermenski vojnici bili angažovani na inženjerskim poslovima u pograničnom okrugu provincije Gegarkunik.

Ministarstvo ističe da se preduzimaju sve neophodne mere kako vi se zarobljeni vojnici vratili u Jermeniju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA