≫ 

Ni izvinjenje nije pomoglo: Belgija opozvala ambasadora čija žena je šamarala radnicu

Leskuje je ambasador u Seulu od 2018. godine

  • 2
Južna Koreja, Ambasador Belgije, Sjang Sjeću Foto: Printscreen/Youtube/South China Morning Post

Belgija je opozvala ambasadora u Južnoj Koreji, nakon skandala u kom je njegova supruga snimljena kako udara prodavačicu u Seulu i pozvala se na diplomatski imunitet. 

U petak je ministar spoljnih poslova izjavio da je kristalno jasno da ambasador Piter Leskuje ne može više da predstavlja Belgiju u Južnoj Koreji nakon skandala koji je izazvala njegova supruga Ksiang.

Policija je posle incidenta u prodavnici morala da reaguje, a kada su pokušali da privedu ambasadorovu ženu, ona se pozvala na diplomatski imunitet.

- Njena puna saradnja sa policijom je zagarantovana - navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, piše CNN.

Oni su dodali da Ksiang želi da se lično sastane sa radnicama, kako bi im se izvinila zbog svog neprihvatljivog ponašanja u prodavnici. 

Leskuje je ambasador u Seulu od 2018. godine, a iako su se i on i Belgija više puta izvinili građanima Severne Koreje ovaj incident je pretio da izazove veći sukob između dve prijateljske zemlje.

Podsetimo, na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama vidi se kako se Ksiang 9. aprila sukobila s dve radnice trgovine odećom, nakon što ju je jedna od njih zaustavila verujući da je možda ukrala jaknu koju je nosila na sebi.

Radnica, koja je želela da ostane anonimna, rekla je CNN-u da nije razumela šta Ksiang govori i da je pokušala da vidi etiketu na jakni. Zaustavila je suprugu abasadora van butika i kada je videla da jakna nije ukradena iz radnje, izvinila se na engleskom i vratila unutra. Ali, Ksiang se zatim takođe vratila u butik, ljutito gurnula jednu radnicu i zatim je ošamarila.

- Možemo da razumemo da se naljutila, ali to ne opravdava njeno nasilno ponašanje - rekla je prodavačica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA