≫ 

Ministarstvo odbrane Rusije upozorava na novi "Hladni rat"

Fomin je naveo da se istovremeno pojavljuju suštinski nove vrste oružja koje radikalno menjaju odnos snaga, a oružana konfrontacija prodire u sve nove sfere, u svemir i sajber prostor

  • 4
Alexander Aleksandar Fomin

Foto: Mikhail Metzel / TASS / Profimedia

U svetu počinje novi Hladni rat i već je u toku doktrinarno definisanje protivnika, smatra zamenik ruskog ministra odbrane Aleksandar Fomin.

Prema njegovom mišljenju, danas u svetu postoji nekoliko trendova koji stvaraju najozbiljnije izazove i pretnje po bezbednost.

- Najpre, danas smo svedoci formiranja novog svetskog poretka. Vidimo tendenciju da zemlje budu uvučene u novi Hladni rat, koji deli države na ‘svoje’ i ‘tuđe’, pri čemu se ‘tuđi’ nedvosmisleno definišu u doktrinarnim dokumentima kao protivnici - rekao je Fomin u intervjuu za RT.

Istovremeno se, upozorava, sistematski uništava postojeći sistem međunarodnih odnosa i bezbednosna arhitektura, a uloga međunarodnih organizacija se omalovažava.

- Umesto međunarodnog prava nameće se poredak zasnovan na određenim pravilima, koja predlaže i podržava ne zna se ko, koja nigde nisu propisana i koja odgovaraju samo onima koji su, zapravo, izmislili taj poredak - dodao je zamenik ministra.

Fomin je naveo da se istovremeno pojavljuju suštinski nove vrste oružja koje radikalno menjaju odnos snaga, a oružana konfrontacija prodire u sve nove sfere, u svemir i sajber prostor.

- Sve ovo dovodi do promene principa i metoda ratovanja - naglasio je Fomin, piše Sputnjik, a prenosi Tanjug.

Prema njegovim rečima, o svim tim temama razgovaraće se na IX Moskovskoj konferenciji o međunarodnoj bezbednosti koja će se održati u Moskvi od 22. do 24. juna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    3. jun 2021 | 19:42

    VEC SMO U BIOLOSKOM RATU PREKO GODINU DANA A NOVI HLADNI RAT SE POJACAVA DOLASKOM BAJDENA NA VLAST I NJEGOVIH JASTREBOVA !!! AMERI SU U EVROPU PRESELILI PAR STOTINA NUKLEARNIH BOJEVIH GLAVA NISANECI RUSIJU I KINU STO SIGURNO NIJE ZNAK MIRA VEC PREDSTOJECEG NUKLEARNOG RATA-APOKALIOSE !!! BOJIM SE SATANISTA-PEDOFILA!!!

  • Laki

    3. jun 2021 | 17:45

    To vec traje duze vremena za sve su krivi nemci koji zato drze americke fasisticke trupe da bi osvajali isto kao I hitler toliko su silni postali dok ponovo.ne popiju koju bombicu.

  • Roki

    3. jun 2021 | 20:32

    Pa ne može se podgrijati 😂😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA