• 1

Argentinski predsednik neumesnim komentarom potkačio susede: "Brazilci su došli iz džungle"

On se kasnije izvinio zbog svojih reči i rekao kako je raznolikost u nacijama u njegovoj zemlji nešto na šta je jako ponosan

  • 1
Alberto Fernandez Argentina predsednik

Foto: Tanjug/AP

Argentinski predsednik Alberto Fernandez izazvao je pravi skandal na Tviteru svojim komentarom koji je uputio španskom premijeru Pedru Sančezu koji se dotakao veze te južnoameričke države sa Evropom.

- Meksikanci su došli od Indijaca, Brazilci iz džungle, a mi Argentinci smo došli sa broda. I to brodova koji su došli iz Evrope - rekao je predsednik Fernandez.

On se kasnije izvinio zbog svojih reči i rekao kako je raznolikost u nacijama u njegovoj zemlji nešto na šta je jako ponosan.

Mnogi tvrde da je ovaj komentar preuzeo iz jedne pesme muzičara Lita Nebije čiji je predsednik veliki obožavatelj.

Njegovi komentari koje su mnogi protumačili kao rasnu mržnju, izazvali su veliku pažnju na društvenim mrežama, piše Guardian.

- Nisam želeo nikog da uvredim, ako se neko osetio uvređenim, ja se izvinjavam - dodao je on.

Eduardo Bolsonaro, kongresmeni i sin argentinskog predsednika osudio je Fernandezov komentar i podsetio Argentinu na njihove ekonomske probleme sa kojima se bore još od 2018. godine.

- Kažem da brod koji tone je brod iz Argentine - rekao je on aludirajući na izjavu argentinskog poredsednika.

Negativni komentari ni su se zaustavili samo na Tviteru, već su se proširili i na druge društvene mreže.
- Izvinite svi naši prijatelji iz Meksika i Brazila, u ime svih Argentinaca, jako nam je neprijatno. Znate koliko volimo vas, vaše zemlje i vašu kulturu- glasio je jedan od komentara na Jutjubu.

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    Tako to sve počinje.Tamo neka budala od predsednika izjavi neku budalaštinu, uvredi druge, ovi mu vrate i eto problema, pogotovo zato što uvek ima napaljenih koji će podržati takve budalaštine i da dalje raspiruju mržnju koja je nastala iz čega?Kao da to što su došli iz Evrope nešto bolje od Indijanaca.Pa najveći divljaci su došli iz Evrope.Od Španske inkvizicije, preko Britanaca, raznih kolonista Francuza,Belgijanaca, preko Amerikanaca koji su uglavnom došli iz Britanije, Francuske, Nemačke, Holandije...Ne znam da su Indijanci ili ljudi iz džungle naneli zlo drugim narodima, koliko Evropljani, ali znam da je Argentina bila utočište za naciste i razne zločince, koji su tamo pustili korenje i vaspitali naredne generacije.Tako da na mestu Brazilaca i Meksikanaca ja se ne bih uvredio.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima