≫ 

Tadiju (7) su pre 2 godine oživljavali na plaži u Pefkohoriju posle davljenja: Danas se seća svega

Tog 22. avgusta 2019. godine odigravala se prava drama na plaži u Pefkohoriju

  • 0
Tadija Angelov

Foto: Privatna arhiva

Pre skoro dve godine, u avgustu 2019, Srbija je strepela za život petogodišnjeg Tadije, koji se umalo udavio u talasima grčkog mora. Dečak je sada dobro, bez posledica po zdravlje, kaže za Telegraf.rs njegov tata, Angel. Prava drama odigravala se tada na plaži. Dete koje je plutalo na stomaku uočila su dva brata, bilo im je čudno što dečak toliko dugo može da roni. Kad su shvatili da se nešto strašno dešava, alarmirali su starije, dete je na obalu izneo vlasnik vodenog parka na naduvavanje gde je dečak plutao. 

Opet srećna okolnost, na plaži se zatekao i lekar, Grk na odmoru, koji je odmah počeo sa oživljavanjem deteta. Ubrzo je na lice mesta došao i lokalni lekar, kao i hitna pomoć, dete je prevezeno do Poligirosa, a potom u bolnicu u Solun. Sve se to desilo 22. avgusta, a dečak se iz indukovane kome probudio 2. septembra. Uz njega je sve vreme bio otac.

Kako je za Telegraf.rs rekao Angel Angelov, Tadija je dobro, sada žive u Austriji i tu ide u školu. Davljenje u moru nije, kaže, ostavilo posledice po njegovo zdravlje, što se toga tiče sa Tadijom je sve OK, kaže njegov tata.

Tadija Angelov

Tadija i tata sada, Foto: privatna arhiva

- Ipak, kada ga pitam u vezi toga, ne želi da priča, zaobiđe temu - objašnjava Angel. - Nismo posle toga išli na letovanje, ove sezone planiramo da idemo, ali išli smo na bazene. Ne plaši se vode, kupa se, skače kao da se nikad ništa nije desilo.

Svestan šta je uradio roditeljima iza leđa

 

Kako nam je otac rekao pošto se dečak probudio iz kome, iz njegovog straha video je da je svestan šta je uradio roditeljima iza leđa. Vidim da se plaši i ne da mi da mrdam od njega, rekao je tada otac. Sve se tog dana odigralo u trenutku, dečak nije više hteo da ulazi u vodu, već da se igra u pesku. Dok se Angel okrenuo ka supruzi da joj kaže da ide da kupi deci sok, Tadija je "zbrisao". Letovanje im je, rekao nam je tada, preselo već prvi dan. Roditelji male dece moraju da imaju oči i na leđima, smatra on.

- Ne smeš da ispuštaš decu iz ruke i to ni sekundu! Oči samo u njih. Šta da kažem, mi na njega i kod kuće pazimo, kad je u sobi, čim ga ne čujemo, odmah trčimo da vidimo što se ne čuje. Mnogo je nemiran, samo gleda šta će da uradi kad okreneš glavu, ali šta je tu je, bitno da je sve ok, idemo dalje - rekao nam je 2019. mališanov otac.

Čuvam ga kao malo vode na dlanu

 

Dečak možda nema strah od vode, ali roditelju nije svejedno.

Prema očevim rečima, sada kada se Tadija kupa, on je non-stop pored njega, ne odvaja se ni metar od dečaka.

Na pitanje da li se dečak seća onoga kroz šta je prošao, otac kaže da se seća.

- Kada ga pitam kaže "ne želim sad o tome da pričam" i uvek tako - navodi otac.

Otac zahvaljuje bogu i svim doktorima što su se borili svim silama da spasu njegovo dete. Posle svega što se desilo, otac čuva sina, kako sam kaže, kao malo vode na dlanu, non-stop ima strah da mu se nešto ne desi.

Sezona teško da je i počela, a tragedije se već nižu

 

Sezona kupanja teško da je zvanično i počela, a već se desilo nekoliko tragedija. Osim u bazenu, jezeru i kanalu, jedna od tragedija se desila u dvorištu porodične kuće u kojoj je bio ribnjak.

Telo desetogodišnjeg dečaka pronađeno je 14. juna oko 22.20 u gradskom bazenu u Odžacima kod Sombora.

Dva dana ranije, u kanalu Dunav - Tisa - Dunav, između Lovćenca i Malog Iđoša utopila su se dva dečaka, od 16 i 14 godina, iz Feketića.

Desetogodišnji dečak udavio se 22. aprila u jezeru Vranjaš u selu Manđelos nadomak Sremske Mitrovice, kada je upao u vodu dok se igrao s drugom.

Petogodišnji dečak utopio se u ribnjaku 29. aprila u selu Velika Grabovnica kod Brusa kada je, dok se igrao, upao u bazen za ribu.

Video: Devojčicu na dušeku odnela struja, našli je na otvorenom moru kako vrišti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA