Potresne scene iz fabrike gde je izgorelo 52 ljudi: Ljudi spas tražili na krovu, vlasnik uhapšen

Nekoliko radnika se spaslo tako što su uspeli da se domognu krova, ali mnogi nisu mogli da pobegnu od vatrene stihije

  • 0
Bangladeš, Daka, požar, fabrika Foto: Tanjug/AP

Vlasnik fabrike za preradu hrane u Bangladešu uhapšen je danas pod optužbom za požar u kojem su poginule 52 osobe, saopštila je policija.

Šestospratna fabrika na obodu glavnog grada Dake izgrađena je bez dozvola, a policiji je saopštila da objekat nije imao pomoćne izlaze, protivpožarne aparate, kao i da fabrika nije ispunjavala ni druge zakonom propisane mere bezbednosti, prenosi Rojters.

Nekoliko radnika se spaslo tako što su uspeli da se domognu krova, ali mnogi nisu mogli da pobegnu od vatrene stihije, saopšteno je iz policije, uz napomenu da su jedna od vrata koja vode do krova bila zaključana.

Uhapšen je vlasnik firme Hašem Fud and Beveridž, koja je deo poslovne grupacije grupe Sadžib, ali ni iz jedne od ove dve kompanije niko nije bio voljan da komentariše događaj.

Četiri sina vlasnika fabrike i tri zvaničnika takođe su uhapšeni zbog požara u objektu u kojem su bile uskladištene hemikalije i zapaljivi materijali.

Vatrogasci nisu mogli da ugase požar do kasno sinoć, a uzrok požara se još istražuje.

Načelnik okružne policije potvrdio je da je pokrenuta posebna istraga zbog navoda da je fabrika zapošljavala i decu od 11 godina.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA