Četvorica poginulih u padu krana u Kanadi: Pre samo nedelju dana se srušio još jedan

Nakon pada krana evakuisane su obližnje zgrade i uvedena je vanredna situacija u Kelovni, gradu udaljenom od Vankuvera oko 400 kilometara

  • 1
Kanada, policija, ubadanje Foto: Tanjug/AP

Četiri osobe su poginule, a jedna se vodi kao nestala nakon pada krana u gradu Kelovna u kanadskoj provinciji Britanska Kolumbija, saopštila je danas policija. Ovaj incident dogodio se samo nekoliko dana nakon što se u Torontu srušio još jedan kran.

Policijski zvaničnik Adam Mekintoš rekao je da je kran bio u procesu rasklapanja kada se srušio. On je dodao da su neki radnici bili na kranu u trenutku kada se srušio.

- Juče je bio tragičan dan,videti sve one radnike kako stoje tamo i znaju da su upravo izgubili neke prijatelje i kolege i porodice koje su izgubile svoje najbliže, ostavilo je veliki utisak na mene. Mogu samo da zamislim kroz šta prolaze - rekao je on.

Nakon pada krana evakuisane su obližnje zgrade i uvedena je vanredna situacija u Kelovni, gradu udaljenom od Vankuvera oko 400 kilometara.

Poginule su osobe povezane sa građevinskom lokacijom. Tri osobe su poginule na licu mesta, a četvrta je preminula u bolnici.

Hari Beins, ministar rada u Britanskoj Kolumbiji, rekao je da je veoma tužan zbog nesreće.

- Razmišljam o radnicima koji su nastradali i upućujem iskreno saučešće porodicama, prijateljima i saradnicima žrtava - rekao je Beins u izjavi, piše CNN.

Peta osoba, koja se vodi kao nestala, radnik je iz susedne zgrade koji je zatrpan ispod ruševina. Policija očekuje da će telo biti pronađeno tokom dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • X

    13. jul 2021 | 23:02

    To je zato sto zure i jurcaju da sagrade sto vise stanova jer je cena astronomska i nerealna... u Kanadi se toliko gradi da vise nema kvalifikovanih i pravih mastora pa sve nove kuce dolaze sa greskama ..majstore uce u trku jer naravno $$$ je najbitniji od svega.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA