≫ 

Nemačka ukida besplatno testiranje

Samo u periodu od aprila do kraja juna u Nemačkoj je potrošeno 3,4 milijardi evra na besplatne testove, koji su neophodni nevakcinisanim osobama za ulazak u restorane, diskoteke

  • 7
Nemačka, testiranje, testiranje na korona virus, korona virus

Foto: Tanjug/AP

Nemačka vlada dogovorila je ukidanje besplatnog testiranja na korona virus, čime, kako tvrde mediji, uvodi indirektnu obavezu vakcinacije.

- To nije nikakva obaveza vakcinacije, već pitanje pravednosti - ističu u vladi, a prenosi dnevnik Bild.

Ministar finansija SPD i kandidat za budućeg kancelara Olaf Šolc, kao i premijer Bavarske Markus Šreder insistiraju na brzom ukidanju besplatnih testova.

Šolc je kazao da će zbog napretka u vakcinaciji od jeseni biti ukinuto besplatno testiranje neophodno za korišćenje određenih prostora u slobodno vreme.

Samo u periodu od aprila do kraja juna u Nemačkoj je potrošeno 3,4 milijardi evra na besplatne testove, koji su neophodni nevakcinisanim osobama za ulazak u restorane, diskoteke...

Kako je dogovoreno, besplatni testovi se ne ukidaju jedino za decu koja ne mogu da se vakcinišu dok će svi ostali morati da ih plaćaju.

Video: PCR laboratorija u Mitrovici-spas za brzo otkrivanje kovida v

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MP

    1. avgust 2021 | 15:08

    U Nemačkoj je bilo besplatno testiranje, a kod nas je bilo jeftino 6000 din, pa su poskupeli na 9000 din. E, jadni smo ti mi.

  • Represija

    1. avgust 2021 | 15:18

    Neki političari idu na suđenje posle epidemije, ali sve je to trik.

  • Nebojša Berak

    1. avgust 2021 | 16:22

    Kopiraju Srbiju koja ima najskuplji PCR test u Evropi i jedan od najskupljih na planeti. Nasilna vakcinacija vakcinama gde sami dajete pristanak i svu odgovornost za potencijalne posledice prebacujete na sebe. Posteno zar ne? I proverene vakcine zar ne? Update vakcine svakih 6 meseci, tradicionalno zar ne? Oni samo cekaju da se vakcinise vise od pola i onda nastaje teror vakcinisanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA