≫ 

Ćerku mesecima trovao izbeljivačem: Davao joj da pije "žutu vodu" dok je kod mame, da bi bila zdrava

Sud u Španiji zabranio je ocu da prilazi devojčici (12), a protiv njega je podignuta krivična prijava

  • 0
Vršnjačko nasilje, maltretiranje, silovanje, devojka, devojčica Foto: Shutterstock

Sud u Španiji zabranio je ocu da prilazi svojoj 12-godišnjoj ćerki, nakon što je otkriveno da ju je mesecima trovao izbeljivačem, pod izgovorom da je tako štiti od bakterija i štetnih metala u vazduhu.

Otac se tereti da je u periodu od nekoliko meseci ćerkici davao da pije izbeljivač, i ubeđivao je da obavezno dok je kod majke, mora da pije "specijalnu tečnost", koja će joj pomoći da bude zdrava.

Majka kaže da je otac devojčici dva meseca davao piće koji je zvao "žuta voda" i govorio detetu da treba da ga meša sa običnom vodom. Otac je detetu dao i flašice i špriceve, kako bi mogla da pripremi sebi napitak kada je kod majke.

Kada je majka sredinom ove godine saznala šta dete radi, odmah je devojčicu odvela kod lekara, a flašu sa hemijom na ispitivanje. Naravno, brzo se otkrilo šta je u flaši, a lekari su devojčici rekli kako to nikada više ne sme da popije.

Protiv oca je podignuta prijava, a on je na saslušanju rekao da je devojčici davao da pije "žutu vodu", jer je njemu njegov lekar rekao da je dobra za ubijanje bakterija, te da je i sam aktivno pije od januara ove godine.

Srećom, devojčica nije unosila prevelike doze, pa samim tim i nema vidljivih oštećenja digestivnog trakta. Inače, gutanje izbeljivača može da dovede do povraćanja, dijareje, otkazivanja bubrega, bolova u stomaku i brojnih drugih komplikacija. Isparenje mogu da izazovu probleme sa očima i respiratornim sistemom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA