≫ 

Najpotresnije slike iz Bejruta: Deca leže na podu škole i plaču dok okolo odjekuju pucnji

Deca ne mogu ni da odu svojim kućama, jer na ulicama neprekidno odjekuju pucnji

  • 3

Potresne slike ponovo nam stižu iz Bejruta u kom od jutros odjekuju pucnji i eksplozije. Najmanje šest osoba je ubijeno u neredima u Bejrutu, koji su izbili na protestu protiv glavnog sudije u istrazi o prošlogodišnjoj eksploziji u luci libanske prestonice.

Na ulice je izašla i vojska sa oklopnim vozilima, a zaprećeno je da će biti ubijen svako ko bude bio naoružan.

Ministar policije je potvrdio smrt šest osoba. Prema prvim informacijama, u pitanju su demonstranti kojima je pucano u glavu. Ipak, nije saopšteno ko se sumnjiči za ove surove likvidacije. Internetom kruže snimci muškaraca koji šetaju gradom naoružani automatskim oružjem i ručnim raketnim bacačima.

Građanima glavnog grada Libana naređeno je da ne napuštaju svoje domove. Dečica koja su se zatekla u školi ne mogu da odu svojim kućama. Iz Bejruta stižu potresni snimci gde se vidi kako uplakani mališani sede i leže na podu, dok čekaju da pucnjava prođe. Nažalost, situacija se ne smiruje.

Podsetimo, do pucnjave je došlo kada su se pristalice i saveznici šiitske organizacije Hezbolah okupile kako bi protestovale protiv glavnog sudije, na granici između hrišćanske i šiitsko-muslimanske četvrti. Na protest ispred Palate pravde pozvali su Hezbolah i njihovi saveznici, koji traže smenu sudije Tareka Bitara.

Prethodno je libanski sud odbacio tužbu protiv glavnog istražitelja u istrazi o eksploziji u Bejrutu u avgustu prošle godine, i dozvolio mu da nastavi svoj rad. Istraga o eksploziji privremeno je obustavljena ove nedelje nakon što su žalbu podneli bivši ministar finansija Ali Hasan Halil i bivši ministar za javne radove Gazi Zeitar.

Glavni Sudija Tarek Bitar izdao je nalog za hapšenje Halila.

Video: Gori u Bejrutu: Demonstranti u nezadrživom maršu, vojska stala u kordon

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SVM

    14. oktobar 2021 | 16:02

    Duša da te zaboli za ovom preplašenom i nedužnom dečicom. Kolika zabrinutost se vidi u očima njihovih učiteljica

  • U Bejrutu

    14. oktobar 2021 | 14:59

    zivi dosta pravoslavaca ako nisu I vecina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA