≫ 

Prva fotografija napadača iz Vindzora: Bogati tinejdžer i obožavalac Ratova zvezda pretio ubistvom kraljice

Čejl inače potiče iz imućnije porodice. Njegovi roditelji vlasnici su uspešne IT kompanije, a pored njega imaju i ćerku

  • 0
Jaswant Singh Chail napadac na zamak Vindsor, Windsor Foto: Facebook

Fotografije tinejdžera osumnjičenog da je sa samostrelom na Božić upao na imanje zamka Vindzor u kom se nalazila i kraljica Elizabeta, konačno su objavljene danas. 

Policija je odmah uhapsila 19- godišnjeg Džasvanta Sing Čajla, koji je pre napada na društvenim mrežama objavio video na kom je bio maskiran, držao je samostrel i pretio da će ubiti kraljicu.

- Žao mi je. Žao mi je zbog onoga što sam učinio i što ću učiniti. Pokušaću da ubijem Elizabetu, kraljicu kraljevske porodice. Ovo je osveta za one koji su poginuli u masakru u 1919. To je takođe osveta za one koji su ubijeni, poniženi i diskriminisani zbog svoje rase. Ja sam indijski Siki, Siti. Moje ime je bilo Džasvant Sing Čajl, sada je moje ime Dart Džons - govori maskirani muškarac u snimku.

Siti može biti referenca na vodeće zlikovce u Ratovima zvezda, dok se Dart Džons može odnositi na Džejmsa Erla Džonsa koji je dao glas Dartu Vejderu. Uramljena slika lika iz Ratova zvezda Darta Malgusa bila je vidljiva u pozadini klipa.

Njega su nakon upada na imanje primetile nadzorne kamere. On je koristio merdevine kojima je uspeo da preskoči ogradu i uđe u kraljičinu rezidenciju koja je u tom momentu sa princom Čarlsom, njegovom ženom Kamilom i snajom groficom Sofi Vaseks.

Čejl inače potiče iz imućnije porodice. Njegovi roditelji vlasnici su uspešne IT kompanije, a pored njega imaju i ćerku, prenosi Mirror.

- Nismo imali prilike da razgovaramo sa njim, ali pokušavamo da mu pružimo pomoć. Iz naše perspektive, čeka nas težak period. Pokušavamo da rešimo problem, ali nam nije lako - rekao je njegov otac nakon hapšenja sina.

Bakingemska palata odbila je da komentariše ovaj slučaj.

Video: Policija upucala napadača u tržnom centru nakon što je ubio ženu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA