≫ 

Sastanak Blinkena i Lavrova sledeće nedelje u Evropi

Blinken smatra da je jedini odgovoran način da se ova kriza reši kroz diplomatiju i dijalog

  • 0
Sergej Lavrov, Entoni Blinken Foto: Tanjug/AP

Američki državni sekretar Entoni Blinken spreman je da se sastane sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom sledeće nedelje, izjavio je portparol Stejt departmenta Ned Prajs.

Prema njegovim rečima, Blinken je u obraćanju Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija rekao da je predložio da se sastane sa ruskim ministrom spoljnih poslova sledeće nedelje u Evropi, pošto smatra da je jedini odgovoran način da se ova kriza reši kroz diplomatiju i dijalog.

- Rusi su odgovorili sa predloženim datumima za kraj sledeće nedelje koje smo prihvatili, pod uslovom da ne bude dalje ruske invazije na Ukrajinu - izjavio je Prajs za rusku agenciju TAS S.

- Ako oni (Rusija) izvrše invaziju u narednim danima, biće jasno da se nikada nisu ozbiljno bavili diplomatijom. Nastavićemo da budemo u koordinaciji sa našim saveznicima i partnerima, i da podstičemo dalji angažman sa Rusijom preko Saveta NATO-Rusija i OEBS-a - zaključio je Prajs.

Video: Zbog čega vlada nervoza na granici Rusije i Ukrajine?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA