≫ 

Oglasila se Bela kuća o sastanku Bajdena i Putina

Američka administracija "nema procenu" da li se približava zabrani uvoza iz Rusije,

  • 0
Vladimir Putin, Džo Bajden Foto: Tanjug/AP

Trenutno nema planova za sastanak američkog predsednika Džozefa Bajdena i ruskog predsednika Vladimira Putina, saopštila je portparolka Bele kuće Džen Psaki, uz napomenu da "sada nije vreme za to".

- Ne planiramo njihov sastanak niti telefonski poziv. Predsednik Bajden je bio veoma jasan o tome. Ali imamo te razgovore interno i vagamo brojne faktore - rekla je Psaki za CNN.

Upitana da li bi postojale okolnosti u kojima bi Bajden mogao da sedne za isti sto sa Putinom, ukoliko ruske trupe ostanu u Ukrajini, Psaki je rekla da ne može to da proceni.

- U ovom času oni vrše invaziju na suverenu zemlju i nastavljaju da eskaliraju svakog dana. Nikada nećemo povući diplomatiju sa stola, ali sada nije vreme za to - naglasila je zvaničnica Bele kuće, preneo je Tanjug.

Ona je dodala da američka administracija "nema procenu" da li se približava zabrani uvoza iz Rusije.

Psaki je rekla i da je to politički proces, dodajući da se „ponekad ti potezi brzo kreću i često postoji niz faktora o kojima se raspravlja kada se takve odluke donose".

Psaki nije htela direktno da odgovori i da li Bajden veruje da će Rusija na kraju zauzeti Kijev, navodeći "da se ta njihova težnja nastavlja", navodi CNN.

Video: Ovacije za svaku reč protiv Rusije: Bajden poručio Putinu i oligarsima da će se obrušiti na njih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA